Rekurzeme.lv ARHĪVS

Tagad Nelaimes gadījumu apdrošināšanu būs iespējams iegādāties BTA Klientu portālā

2018. gada 29. septembris 00:00

19
Tagad Nelaimes gadījumu apdrošināšanu būs iespējams iegādāties  BTA Klientu portālā

Lai palīdzētu klientiem ikdienā ietaupīt laiku, AAS "BTA Baltic Insurance Company" (turpmāk BTA) no 26. septembra piedāvās iespēju Nelaimes gadījumu apdrošināšanu iegādāties arī BTA Klientu portālā. Šāda veida pakalpojums Latvijas apdrošināšanas tirgū tiks ieviests pirmo reizi, dodot iespēju jebkuram klientam polisi nokomplektēt arī neklātienē.

Trauksmainajā ikdienā noderīgi atcerēties ne tikai par drošību, bet arī par nepatīkamo situāciju radītajām sekām. Kopš šī gada janvāra BTA saņēmuši 3300 Nelaimes gadījumu apdrošināšanas pieteikumus izdevumu atlīdzināšanai pēc visdažādākajiem negadījumiem ikdienā. Nelaimes gadījumos izmaksātās atlīdzības 2018. gada astoņos mēnešos sasniedz teju 500 000 eiro, kas attiecībā pret pagājušā gada periodu ir par 10% vairāk. Vidējā izmaksātā atlīdzība šogad ir 150 eiro. Salīdzinājumam cena jeb apdrošināšanas prēmija par Nelaimes gadījumu polisi ir nedaudz virs 20 eiro.

Pēc BTA apkopotajiem datiem visbiežāk tās ir sadzīviska rakstura traumas, sasitumi un sastiepumi, taču neiztikt arī bez nopietnākiem negadījumiem kā grieztas brūces un dažāda veida lūzumi. Gada siltākajos mēnešos vairums traumas ir gūtas atpūtas laikā ārpus telpām, līdzīgi kā ziemas mēnešos, cilvēki, kas nodarbojas ar aktīvo sportu, nereti no slēpošanas trases taisnā ceļā dodas uz traumpunktu ar lauztiem kauliem, izmežģītām potītēm un dažāda veida sasitumiem.
 
Pēc BTA apkopotajiem datiem augstāks traumu risks joprojām ir bērniem, kuri rotaļājoties un dauzoties piemirst par savu drošību. Skolas gaitām sākoties, tieši skolēni visbiežāk piedzīvo smadzeņu satricinājumu, salauž pirkstus vai sastiepj potītes. Nereti, negadījumi notiek tieši skolā un sporta stundu laikā, spēlējoties vai saskrienoties ar citiem bērniem, kā arī sporta stundu laikā, pildot dažādus vingrinājumus vai uzdevumus ar bumbām. Ziemā liela daļa traumu tiek gūtas, baudot sniega priekus – slidojot, pikojoties vai slēpojot.
 
“Mēs bieži saņemam atlīdzības pieteikumus par visdažādākajām traumām, tai skaitā gan bērnu, gan pieaugušo neparedzētajām likstām. Sākot ar paslīdēšanu uz politelena maisiņa, beidzot ar pārsistām brūcēm un lauztiem kauliem. Redzot, cik pieprasīta pēdējo gadu laikā ir kļuvusi Nelaimes gadījumu apdrošināšana, lēmām, ka tās iegāde klientiem jāpadara pēc iespējas vieglāka, lai cilvēki ātri un ērti spētu nodrošināties pret nepatīkamiem negadījumiem. Ņemot par piemēru starptautisko praksi, papildu esošajiem riskiem esam izstrādājuši un pievienojuši profesijas pārkvalifikācijas risku, kad Apdrošināšanas atlīdzība tiek izmaksāta par jaunas profesijas apguvi augstākās izglītības iestādē, bet ja gūtās traumas dēļ nevar pildīt savus amata pienākumus sniedz garantiju, ka sadzīvei nepieciešamie apstākļi tiks nodrošināti arī pēc nelaimes gadījuma.  Tāpat Klientu portālā būs papildu priekšrocības Nelaimes gadījumu apdrošināšanas polises iegādei ģimenēm,” stāsta BTA Baltijas risku parakstīšanas departamenta direktors Ivo Danče.

BTA Nelaimes gadījumu apdrošināšanas polises izvēlas ne tikai fiziskas personas, kas domā par savu tuvāko drošību, bet arī darba devēji - papildus Veselības apdrošināšanas polises noformēšanai darbiniekiem,tos apgādā arī ar Nelaimes gadījumu apdrošināšanas polisēm atbilstoši profesijas specifikai, sedzot tādus riskus kā Kritiskās slimības, sadzīves traumas, un pat suņu un kaķu kodumus. Būtiski, ka polisi var izstrādāt pēc individuālām vēlmēm, iekļaujot nepieciešamos riskus. Iegādājoties polisi iespējams arī noteikt tās darbības laiku un teritoriju, kā arī izvēlēties kādu no jau izstrādātajām programmām.

Par BTA
Apdrošināšanas akciju sabiedrība „BTA Baltic Insurance Company” ir viena no vadošajām apdrošināšanas sabiedrībām Baltijā, kas piedāvā plašāko nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu klāstu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. BTA Baltijā nodarbina vairāk kā 1 000 darbiniekus. BTA lielākais akcionārs ir „Vienna Insurance Group AG” ar 200 gadu ilgu pieredzi apdrošināšanas nozarē. Šajā grupā ietilpst vairāk nekā 50 apdrošināšanas sabiedrības 25 valstīs, un tajā strādā vairāk nekā 25 000 darbinieku. „Vienna Insurance Group AG” ir izteikts līderis pārstāvētajos tirgos Eiropā ar augstu finansiālās stabilitātes novērtējumu — „Standard & Poor’s” A+ (stable outlook) —, kura akcijas tiek kotētas Vīnes un Prāgas biržā