Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: Svinīgi atklāj ralliju "Rally Liepāja"

Rekurzeme/Kursas Laiks

2018. gada 13. oktobris 00:03

12500
FOTO: Svinīgi atklāj ralliju "Rally Liepāja"

Piektdienas, 12. oktobra, vakarā pie Liepājas Olimpiskā centra manēžas svinīgi tika atklāts Eiropas rallija čempionāta pēdējais posms - rallijs "Rally Liepāja".

Piektdien Liepājas rallija braucēji Mārtiņš Sesks un Renārs Francis izcīnīja uzvaru kvalifikācijas ātrumposmā "Latvia-100". Kvalifikācijā dalībnieki noskaidroja starta secību pamatsacensību pirmajiem ātrumposmiem. Dunalkā notikušajā kvalifikācijā Latvijas ekipāža, kas startē ar "Opel Adam R2" mašīnu, 3,02 kilometrus garo ātrumposmu veica vienā minūtē un 41,203 sekundēs, kas "Junior U27" klasē bija ātrākais rezultāts, bet kopējā ieskaitē deva 12.vietu, vēsta LETA.

Tikmēr kopējā ieskaitē ātrākais bija ar Latvijas licenci startējošais krievu pilots Nikolajs Grjazins ("Škoda Fabia R5"), kurš distanci veica vienā minūtē un 31,876 sekundēs.

Viņam uz pēdām mina zviedrs Frēdriks Olins, kurš zaudēja 0,840 sekundes, bet trešais bija brits Kriss Ingrems, kurš atpalika 0,981 sekundi. Pirmās trijotnes sportisti startēja ar "Škoda Fabia R5" spēkratiem.

Kopējā ieskaitē Sesks Grjazinam zaudēja 9,327 sekundes.

Rallija sacensības sāksies sestdien, 13. oktobrī, plkst.10 ar ātrumposmiem Aizputes un Kuldīgas novados, tikmēr Liepājā motoru sporta cienītājus no pulksten 12 priecēs Latvijas čempionāta ūdensmotosportā ātrumlaivām noslēdzošais posms "UPB Energy" kauss. Tas notiks Tirdzniecības kanālā.

Svētdien sacīkšu automašīnas vērosim tuvāk Liepājai – Aizputes, Vaiņodes, Priekules un Durbes novados, un pusotru stundu pirms rallija braucējiem trasē (SS7, SS8, SS10, SS11) dosies vēsturiskās regularitātes rallija ekipāžas. Savukārt ātrumposmos SS9 - SS12 kopā ar Latvijas rallija čempionāta sporta automašīnām sacentīsies vēsturiskā rallija sporta automašīnas.