Rekurzeme.lv ARHĪVS

BTA kļūst par vērtīgāko apdrošinātāju Latvijā – gandrīz 100 miljoni eiro

2018. gada 31. oktobris 00:00

26
BTA kļūst par vērtīgāko apdrošinātāju Latvijā – gandrīz 100 miljoni eiro

AAS “Baltic Insurance Company” (turpmāk – BTA) atzīts par vienu no Latvijas vērtīgākajiem uzņēmumiem. Salīdzinot ar 2017. gadā ieņemto 88. vietu Latvijas “TOP101” vērtīgāko uzņēmumu sarakstā, šogad, BTA veicis vērienīgu izrāvienu, ierindojoties 46. vietā, kļūstot par vērtīgāko apdrošināšanas nozares pārstāvi Latvijā.  Latvijas Avīzes publicētā Latvijas “TOP101” uzņēmumu saraksts sastāv no Latvijas vērtīgākajiem uzņēmumiem, kuru kopējā vērtība 2017. gadā sasniegusi 17,7 miljardus eiro un gada laikā, augusi par 0,9%. Latvijas "TOP101" pēdējo piecu gadu griezumā vērojams būtisks privātā kapitāla uzņēmumu vērtības pieaugums, kas gadā audzis par aptuveni 6,5%.

BTA uzņēmuma vērtība, kopš 2017. gada, palielinājusies par 80%, 2018. gadā sasniedzot 96,8 milj. eiro. Turklāt kopējais BTA apgrozījums sasniedz 289 milj. eiro. BTA Latvijā bruto parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms šī gada pirmajos 9 mēnešos sasniedza teju 60 milj. eiro, pretstatā 41 milj. eiro pērn. Tieši Latvijas tirgū sasniegtie rezultāti deva ievērojamu kāpumu kopējā Baltijas tirgū, kur bruto parakstīto apdrošināšanas prēmiju kopējais apjoms sasniedza 156 milj. eiro.

“Esmu lepns par mūsu uzņēmuma sasniegtajiem rezultātiem un gandarīts izcelt strauji augošo pozīciju uzlabošanu Latvijas apdrošināšanas tirgū. Parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms salīdzinājumā ar 2017. gadu ir gandrīz divkāršojies. Deviņu mēnešu laikā Baltijas valstīs BTA parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms ir palielinājies par 30,8%, un izmaksāto atlīdzību apjoms sasniedz 89 milj. eiro. Droši varu teikt, ka BTA šobrīd ir vadošā apdrošināšanas sabiedrība Latvijā. Mēs maināmies līdzi laikam un virzāmies uz kopīgi nosprausto mērķi – kļūt par labākajiem apdrošināšanas nozarē. Līdz šim veiktās izmaiņas gan “InterRisk” pievienošana 2017. gada nogalē, gan ieviestā “BTA privātuma politika” līdz ar Eiropas Savienības Vispārīgās Datu aizsardzības Regulas stāšanos spēkā maija beigās, prasīja būtiskus resursus. Joprojām, pievēršam pastiprinātu uzmanību mūsu klientu servisa kvalitātes uzlabošanai un labākā pakalpojuma nodrošināšanā,” stāsta BTA valdes loceklis Volfgangs Štokmeiers (Wolfgang Stockmeyer).

Par BTA
Apdrošināšanas akciju sabiedrība „BTA Baltic Insurance Company” ir viena no vadošajām apdrošināšanas sabiedrībām Baltijā, kas piedāvā plašāko nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu klāstu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. BTA Baltijā nodarbina vairāk kā 1 000 darbiniekus. BTA lielākais akcionārs ir „Vienna Insurance Group AG” ar 200 gadu ilgu pieredzi apdrošināšanas nozarē. Šajā grupā ietilpst vairāk nekā 50 apdrošināšanas sabiedrības 25 valstīs, un tajā strādā vairāk nekā 25 000 darbinieku. „Vienna Insurance Group AG” ir izteikts līderis pārstāvētajos tirgos Eiropā ar augstu finansiālās stabilitātes novērtējumu — „Standard & Poor’s” A+ (stable outlook) —, kura akcijas tiek kotētas Vīnes un Prāgas biržā