Rekurzeme.lv ARHĪVS

Tīkla testēšanā “Tele2” iesaista Latvijas iedzīvotājus

2018. gada 8. novembris 00:00

67
 Tīkla testēšanā “Tele2” iesaista Latvijas iedzīvotājus

Vadošais mobilo sakaru operators “Tele2” 9. novembrī veiks vērienīgu tīkla jaudas testu un aicina tajā iesaistīties Latvijas iedzīvotājus, aktīvi lietojot mobilo internetu. Lai to varētu izdarīt, “Tele2” saviem klientiem dod iespēju tērēt neierobežotu interneta apjomu bez maksas. Šāds tīkla jaudas tests nepieciešams, lai saprastu, kuras ir tās vietas Latvijā, kur ir lielākais izaugsmes potenciāls un nepieciešams vēl vairāk palielināt mobilā tīkla kapacitāti.

“Mobilo sakaru operatori izmanto dažādas metodes, lai testētu sava tīkla infrastruktūru – tā kvalitāti un jaudu. Šoreiz mēs vēlamies izmantot vēl nebijušu risinājumu, iesaistot testā pēc iespējas vairāk cilvēku. Šogad tīkla infrastruktūrā un tā attīstībā mēs esam investējuši jau vairāk nekā 6 miljonus eiro, bet, lai labāk noteiktu nākamo gadu attīstības perspektīvas un daudz precīzāk identificētu vietas, kur mūsu klienti izmantos mobilo internetu arvien vairāk, rīkojam šādu testu,” stāsta “Tele2” tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

Veiksmīgai “Tele2” tīkla testa norisei 9. novembrī, uzņēmums sagatavojis nelielu “špikeri”, kurā redzamas aktivitātes, kuras visvairāk patērē datus un noslogo tīklu. Kā redzams, tad visvairāk internetu iespējams patērēt, skatoties video saturu, klausoties mūziku, kā arī spēlējot tiešsaistē spēles. Krietni mazāk interneta apjoma tiks izlietots, pārlūkojot sociālos tīklus, veicot balss zvanus internetā, izmantojot ģeolokācijas lietotnes, piemēram, Waze, un e-pastu pārlūkošana.

Ja vēlies pievienoties Tele2 jaudas testam, apmeklē uzņēmuma web lapu https://www.tele2.lv/bezlimits-telefona/.