Rekurzeme.lv ARHĪVS

Pansionāta "Iļģi" virtuves pārvaldniece Sandra Baltaviča dilles un lociņus nepievieno tikai desertam

Rekurzeme/Kursas Laiks/Valija Beluza

2018. gada 9. novembris 06:14

543
Pansionāta "Iļģi" virtuves pārvaldniece Sandra Baltaviča dilles un lociņus nepievieno  tikai desertam

Kopš ēdināšanas bloku vada Sandra Baltaviča, ēdiens ir krietni garšīgāks, sātīgāks un daudzveidīgāks, vienisprātis ir valsts sociālās aprūpes centra “Kurzeme” filiāles “Iļģi” administrācija un iestādes klienti.

“Iļģos” Sandra Baltaviča strādā jau ceturto gadu un darba novērtējumu “cilvēks savā vietā” skaidro ar lielo pieredzi sabiedriskajā ēdināšanā. Šajā jomā viņa bez pārtraukumiem strādā kopš 1979. gada.

Speciāliste neslēpj, ka ēdiena garšu iemanījusies uzlabot ar dažādiem knifiņiem: “Pastāstīju pavāriem, kā es darīju. Sākumā viņiem nebija pieņemams, ka soļankai lieku klāt cukuru, lai zupa garšīgāka. Arī rasolam, gaļas salātiem, kā saka Vincents (domāts restorāna “Vincents” direktors un šefpavārs Mārtiņš Rītiņš – red.), čut čut ir cukuriņš jāpieber, jo majonēze, krējums, skābais gurķis ir skābi.” Virtuves bloka vadītājai ir patīkami dzirdēt iestādes vadības uzslavas, bet viņa nevilcinās uzslavēt šefpavāres Zaigu Karratoni un Ivetu Jadrihinsku.

Atnākot strādāt, vadītāja ievērojusi, ka deserta mērcītes pamatsastāvā ir sula un cukurs. Lai saldo ēdienu vitaminizētu, pievienojusi ābolus, bumbierus vai rozīnes. Arī banānu, kas uzlabo garšu.

Plašāk par Sandru Baltaviču un viņas knifiņiem lasiet "Kursas Laika" 8. novembra numurā!