Rekurzeme.lv ARHĪVS

Liepājā norisināsies Korejas Filmu festivāls

Rekurzeme/Kursas Laiks

2018. gada 22. novembris 09:08

35
Liepājā norisināsies Korejas Filmu festivāls

Ceturtdien un piektdien Liepājā pirmo reizi norisināsies Korejas Filmu festivāls, kura laikā tiks izrādītas trīs filmas, lai iepazīstinātu kurzemniekus ar korejiešu kino, kā arī izceltu Korejas kultūras dziļumu un daudzveidību, aģentūru LETA informēja Korejas vēstniecības Latvijā pārstāvis Didzis Stāvausis.

Festivāla pirmajā dienā, plkst.18.30, tiks izrādīta Hana Džērima 2013.gadā uzņemtā filma "Izlasīt sejā", kurā būs iespējams iepazīt tuvāk austrumu kultūrās populāro cilvēka personības, emocionālā stāvokļa un ieradumu noteikšanas metodi, raugoties personas sejas vaibstos.

Festivāla otrajā dienā tiks demonstrētas divas filmas. Plkst.16 kino baudītāji tiek aicināti iepazīt trīs populārus korejiešu īsstāstus, kas iedzīvināti animācijas filmā "Ceļš, ko par dzīvi sauc". Šo stāstu autori ir Korejā populārie rakstnieki Kims Judžons, Lī Kjosoks un Kjuns Džingons. Savukārt plkst.18 tiks izrādīta Songhuna Kima filma "Grūta diena", ko visvairāk izbaudīs spriedzes un detektīvkino cienītāji. Filmas pamatā ir stāsts par slepkavību izmeklētāju Gansū, kurš, braucot atpakaļ no savas mātes bērēm, nobrauc kādu cilvēku un, izmisuma mākts, mirušo iemet zārkā pie savas mātes.

Visas filmas tiks demonstrētas kinoteātra "Cinamon Liepāja balle" Mazajā zālē korejiešu valodā ar subtitriem angļu valodā. Ieeja uz visiem filmu seansiem ir bez maksas.