Rekurzeme.lv ARHĪVS

Pieaug darba devēju interese par augstāka līmeņa veselības apdrošināšanas polisēm darbiniekiem

2018. gada 15. decembris 00:00

22
 Pieaug darba devēju interese par augstāka līmeņa veselības apdrošināšanas polisēm darbiniekiem

Pieaugot konkurencei par labākajiem darbiniekiem, aizvien vairāk uzņēmumu potenciālajiem darbiniekiem piedāvā veselības apdrošināšanas polisi. Apdrošināšanas akciju sabiedrība “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk BTA) dati rāda, ka šā gada pirmajos 9 mēnešos apdrošināto skaits pieaudzis par vairāk nekā 45%, salīdzinājumā ar šo pašu laika posmu pirms gada.

Pavisam BTA veselības apdrošināšanas polise izsniegta 90 tūkstošiem darbinieku. Kopumā šogad parakstīto prēmiju apjoms sasniedzis 18,4 miljonus eiro jeb 26% no visu BTA bruto parakstīto  apdrošināšanas prēmiju apjoma, kas ir par 60% vairāk nekā pērn. 

Apdrošināšanas polises cena vidēji ir 240 eiro, un no saņemto atlīdzību pieteikuma skaita var redzēt, ka cilvēki aktīvi izmanto tās sniegtās priekšrocības. Kopš gada sākuma BTA atlīdzībās izmaksājusi nepilnus 9 miljonus eiro, no kuriem 80% izmantoti klientu ambulatoro un stacionāro pakalpojumu segšanai. Pārējā daļa galvenokārt izmantota sporta nodarbību un zobārstniecības pakalpojumu apmaksāšanai.

«Saasinoties sāncensībai par darbaspēku, darba devēji izvēlas iegādāties aizvien labākas apdrošināšanas polises ar plašāku segumu, iekļaujot tajās papildu pakalpojumus vai palielinot pieejamo pakalpojumu limitus. Tiek paaugstināts zobārstniecības pakalpojumu limits, biroja darbiniekiem biežāk tiek piedāvāti segt sporta pakalpojumi. Darba devēji izrāda pastiprinātu interesi par rehabilitācijas un kritisko saslimšanu ārstēšanas iekļaušanu apdrošināšanas segumā,» BTA Baltijas risku parakstīšanas departamenta direktors Ivo Danče norāda, ka apdrošināšanas polišu iegāde sniedz būtisku pienesumu veselības aprūpes sistēmas finansēšanā.

Veselības apdrošināšanas polišu īpašnieki visbiežāk izmanto maksas speciālistu konsultāciju, diagnostisko un laboratorisko izmeklējumu, kā arī zobārstniecības pakalpojumu apmaksu. Apdrošināšanas polise ir nozīmīgs atspaids arī dažādu operāciju veikšanas gadījumā. Lai arī to skaits ir salīdzinoši neliels, viena stacionārā gadījuma vidējās izmaksas ir 570 eiro. 

BTA apdrošināšanas polises lietotājiem, kuru programmā tiks iekļauta programma – Jebkuru medikamentu apmaksa, īpašs bonuss ir iespēja BENU Aptieka tīkla 70 tirdzniecības vietās saņemt paredzēto atlaidi uzreiz aptiekā. Tādējādi aptiekā jāiztērē mazāk līdzekļi. Pie tam BTA klienti var izmantot medicīnas pakalpojumus arī Lietuvā un Igaunijā, saņemot apdrošināšanas polisē paredzēto atlīdzību pilnā apmērā. BTA kā Veselības apdrošināšanas tirgus līderis ir nodrošinājis labāko līgumiestāžu (sadarbības partneru) pārklājumu Latvijā un šobrīd tādu ir jau 1730, no kurām ar vairāk kā 700 sadarbība un datu apmaiņa notiek on-line režīmā. Tas nodrošina automātiski datu apmaiņu starp līgumiestādi un BTA, lai precīzi un korekti tiktu nodrošināta pakalpojuma apmaksa jau pie sadarbības partnera.

Par BTA

Apdrošināšanas akciju sabiedrība „BTA Baltic Insurance Company” ir viena no vadošajām apdrošināšanas sabiedrībām Baltijā, kas piedāvā plašāko nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu klāstu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. BTA Baltijā nodarbina vairāk kā 1 000 darbiniekus. BTA lielākais akcionārs ir „Vienna Insurance Group AG” ar 200 gadu ilgu pieredzi apdrošināšanas nozarē. Šajā grupā ietilpst vairāk nekā 50 apdrošināšanas sabiedrības 25 valstīs, un tajā strādā vairāk nekā 25 000 darbinieku. „Vienna Insurance Group AG” ir izteikts līderis pārstāvētajos tirgos Eiropā ar augstu finansiālās stabilitātes novērtējumu — „Standard & Poor’s” A+ (stable outlook) —, kura akcijas tiek kotētas Vīnes un Prāgas biržā.