Rekurzeme.lv ARHĪVS

6 pazīmes, kas liecina, ka esat atraduši labu zobārstniecību

2018. gada 17. decembris 00:00

117
6 pazīmes, kas liecina, ka esat atraduši labu zobārstniecību

Zobārstniecības pakalpojumu sniedzēju Latvijā ir daudz. Tomēr labu zobārstniecību nemaz tā uz katra stūra neatradīsiet. Laba zobārstniecība Rīgā noteikti nav nekāda problēma, bet novados, kur zobārstniecības pakalpojumu sniedzēju ir mazāk, labs zobārsts var būt laimes spēle. Tāpēc samērā bieži pacienti izvēlas doties uz citām pilsētām un novadiem, kur atraduši zobārstniecību, par kuru ir labas atsauksmes.

Kā saprast, ka esat nonākuši labā zobārstniecībā? Esam atlasījuši sešas pazīmes, kuras par to liecinās. Ja tās novērojat, tad šo zobārstniecību varat izvēlēties gan sev, gan savai ģimenei kā pastāvīgu vietu.

Par zobārstniecību ir labas atsauksmes
Meklējot zobārstniecību, loģiski, ka cilvēki apskatās, ko citi saka par šo pakalpojumu. Atsauksmes palīdz orientēties plašajā pakalpojumu sniedzēju klāstā, saprast, kura zobārstniecība Rīgā vai reģionos atbilstu vēlamajiem kvalitātes standartiem. Atsauksmes var būt iestādes mājaslapā, diskusiju vietnēs un forumos, arī sūdzību vietnēs.

Komunikācija ir atsaucīga un laipna

Tālāk jau pēc atsauksmēs esat nonākuši pie kādām konkrētām zobārstniecībām vai vienas, kas ir gan ērtā vietā, gan ar labu reputāciju. Atliek tikai pieteikties vizītei. Visbiežāk tam tiek izmantots zvans pa tālruni. Iesakām jau novērtēt šo pirmo komunikāciju, personāla attieksmi. Tā var daudz liecināt par iestādes kopējo darba stilu un atmosfēru.

Pieraksts tiek nodrošināts 2-3 nedēļu laikā

Kad jums tiek piedāvāts vizītes laiks? Vai jāgaida mēnesis un pat vairāk? Tas liecina par ne to sekmīgāko darba plānošanu iestādē. Ja jums nodrošina pierakstu pie zobārsta vai cita vēlamā speciālista jau tuvāko 2-3 nedēļu laikā, varat uzskatīt, ka tas ir vēl viens plus punkts šai zobārstniecībai.

Tiek nodrošināta akūtā aprūpe, strādā arī brīvdienās
Šī ir ļoti būtiska pazīme, kas raksturīga tiešām labām zobārstniecībām. Tur tiek plānots darbs tā, lai nodrošinātu arī akūto pacientu pieņemšanu 1-2 dienu laikā. Kā arī tiek nodrošināta pacientu pieņemšana vismaz vienā no brīvdienām, jo daudzi pacienti nevar izbrīvēt laiku darba dienās. Labs piemērs šādai praksei ir Dr. Apines zobārstniecība Rīgā, kas nodrošina gan SOS vizīti tajā pašā dienā, gan pieņem pacientus arī sestdienās. Uzzināt vairāk un pierakstīties varat https://www.apinesklinika.lv/.

Tiek nodrošināti pakalpojumi visai ģimenei
Šī ir vēl viena izšķiroša pazīme, kas liecinās, ka esat atraduši lielisku zobārstniecību visai ģimenei. Fakts, ka iestāde nodrošina kvalitatīvus pakalpojumus ne tikai pieaugušajiem, bet arī jebkura vecuma bērniem, ir vērā ņemams. Ne visur prot un grib kvalitatīvi strādāt ar bērniem, kas nav tā vieglākā pacientu grupa. Bet tieši šis faktors rāda iestādes augsto līmeni un mūsdienīgo pieeju, jo profesionāla bērnu zobārstniecība taču ir sabiedrības mutes veselības pamatu pamats.

Telpas ir modernas, ērtas un patīkamas
Mazsvarīgs nav arī tas, kāda ir pati vide zobārstniecībā. Cik tā ir ērta un pielāgota visām pacientu grupām. Vai ir bērnu stūrītis, ērtas labierīcības, patīkamas un izremontētas telpas, kāds laika kavēklis un lasāmviela. Tie it kā ir sīkumi, bet tajā pašā laikā ļoti nozīmīgi, jo pacientiem nav patīkami doties uz vietu, kur viņi nejūtas ērti. It īpaši tas ietekmē bērnus.