Rekurzeme.lv ARHĪVS

"Bērnu vieglatlētikas" festivāla Kurzemes posmā Liepājā uz finālu tiek arī Grobiņas sākumskola

Rekurzeme.lv/Kursas Laiks

2019. gada 11. janvāris 17:11

625
"Bērnu vieglatlētikas" festivāla Kurzemes posmā Liepājā uz finālu tiek arī Grobiņas sākumskola

Piektdien Liepājā norisinājās programmas “Bērnu vieglatlētika” rīkotā festivāla Kurzemes reģiona posms, kurā piedalījās 100 Kurzemes vispārizglītojošo skolu 2. klašu skolēni. Ceļazīmes uz festivālu finālu, kas pavasarī norisināsies Rīgā, no Kurzemes reģionālā posma ieguvušas komandas no Saldus vidusskolas, Grobiņas sākumskolas un Ventspils 4. vidusskolas. Janvārī “Bērnu vieglatlētikas” festivāli norisinājušies vēl trīs Latvijas pilsētās – Ogrē, Daugavpilī un Rīgā.

“Bērnu vieglatlētika” programmu īsteno Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS), bet programmas ieviešanu Latvijā atbalsta veikalu tīkls MAXIMA un Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP), informē Latvijas Vieglatlētikas savienības Komunikācijas vadītāja Ieva Bļusina.
“Bērnu vieglatlētikas” festivālu mērķis ir veicināt kustību prieku un sporta pamatu apgūšanu, kā arī radīt sajūsmu par vieglatlētiku kā spēli. Jauni pasākumi un inovatīva organizēšana dos iespēju bērniem atklāt un izprast vieglatlētikas pamatdisciplīnas – skriešanu, lekšanu un mešanu – jebkurā vietā (stadionā, rotaļlaukumā, sporta zālē, u.c.), kā arī attīstīs bērnu vispārējo fizisko attīstību.

LVS ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs: Bērnu vieglatlētikas festivāla reģionu posmos kopā piedalās vairāk nekā 600 skolēnu no visiem Latvijas reģioniem. Ciešā sadarbībā ar programmas reģionālajiem koordinatoriem ir izdevies sarīkot aizraujošu un sportisku dienu mūsu jauniešiem, kur mūsu galvenais uzdevums ir skolēniem radīt kustību prieku un sajūsmu par vieglatlētiku kā spēli, turklāt palīdzot apgūt pareizus sporta pamatus. Veiksmīgākās reģionu komandas vienuviet tiksies 15. maijā Rīgā šīs sezonas noslēguma festivālā. Savukārt mēs turpinām aktīvu darbu ar pašvaldībām ar mērķi ieviest Bērnu vieglatlētikas programmu pēc iespējas vairākās mācību iestādēs.

SIA “Maxima Latvija” korporatīvo attiecību vadītājs Jānis Vanags: ““Maxima Latvija” iestājas par veselīgām un aktīvām ģimenēm, tāpēc atbalstām gan Latvijas pieaugušos, gan mazos sportistus. Esam ļoti priecīgi, ka pasaulē atzītā programma “Bērnu vieglatlētika” ir veiksmīgi ieviesta arī Latvijā, un aizvien vairāk skolu iekļauj programmas aktivitātes un inventāru bērnu fiziskajā sagatavošanā, un ceram, ka šie festivāli un aizraujošā programma piesaistīs vēl vairāk bērnu vieglatlētikai un sportiskam dzīvesveidam kopumā.”

Programmu “Bērnu vieglatlētika”, kuras ietvaros tiek rīkoti “Bērnu vieglatlētikas” festivāli, apgūst jau aptuveni 13 miljoni bērnu vairāk nekā 130 pasaules valstīs, un 2018. gadā tā tika ieviesta arī Latvijā. Programmas virsmērķis ir bērniem saistošā veidā ar īpaša inventāra palīdzību jau agrā vecumā iemācīt pareizus kustību pamatus.