Rekurzeme.lv ARHĪVS

"Vaiņodes" handbolisti nodrošina sev vietu izslēgšanas spēlēs

Rekurzeme.lv/Kursas Laiks

2019. gada 25. februāris 23:10

146
"Vaiņodes" handbolisti nodrošina sev vietu izslēgšanas spēlēs

Svētdien SynotTip handbola Virslīgas turnīrā notikušas divas spēles, kurās uzvaras izcīnījušas "Tenax Dobele" un "Vaiņodes" komandas, attiecīgi vieniem nodrošinot pirmo vietu regulārajā sezonā, bet otriem garantējot sev vietu izslēgšanas spēļu turnīrā.

Dienas pirmajā spēlē laukumā devās "Vaiņode" un "ASK/LSPA". Pirms šīs dienas spēles "ASK/LSPA" uzvaras gadījumā varēja izraut vietu ''play-off". "ASK/LSPA" izdevās lielisks spēles sākums, un 11. minūtē viesiem uz tablo bija 7:2 pārsvars. Pēc šāda pavērsiena "Vaiņode" spēja saņemties, līdz puslaika beigām izlīdzinot rezultātu - 15:15, vēstīts Latvijas Handbola federācijas mājaslapā.

Otrā puslaika sākumā trīs vārtus guva Rihards Plūme, vienus pievienoja Kristers Plūme, un "Vaiņode" izrāvās vadībā ar 19:16. Atspēlēties vairs nevienā brīdī "ASK/LSPA" komanda nespēja, gluži pretēji, "Vaiņode" turpināja palielināt savu pārsvaru un galarezultāta izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 32:23.

Oskars Pāvils Vaiņodes komandas sastāvā bija rezultatīvākais spēlētājs ar astoņiem gūtiem vārtiem, kamēr septinas reizes pretinieku vārtsargu pārspēt izdevās Aināram Pāvilam. "ASK/LSPA" rindās Iļja Skopincevs guva sešus vārtus, bet Emīls Reniņš spēli pabeidza ar pieciem vārtu guvumiem.

SynotTip Virslīgas izspēles sistēma paredz, ka vispirms komandas izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tam pēc tā rezultātiem tika sadalītas divos četriniekos – gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz izspēlē divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificējas pusfinālam, bet vēl četras komandas (pirmās grupas trešā vieta un otrās grupas otrā vieta, kā arī pirmās grupas ceturtā vieta un otrās grupas pirmā vieta) izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfinālā uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā, pusfinālā cīņa notiek līdz divām, bet finālā - līdz trim uzvarām. MSĢ/LAT-Hertz startē tikai turnīra pirmajos divos posmos, bet pret šo komandu izcīnītie punkti tiek skaitīti kopējā vērtējumā.