Rekurzeme.lv ARHĪVS

Gultā ir pārāk karsti vai auksti? Atbilstošs matracis būs pareizais risinājums

2019. gada 2. marts 00:00

111
Gultā ir pārāk karsti vai auksti? Atbilstošs matracis būs pareizais risinājums

Ne visiem no mums izdodas izbaudīt kvalitatīvu miegu katru nakti. Iemesli tam ir dažādi –stress, veselības problēmas, kā arī neatbilstoši izvēlēts matracis un sajūta, ka vienā brīdī ir par karstu, bet citā – par vēsu. Kā panākt to, ka miega laikā gultā ir tieši Jums piemērota temperatūra?

Ir vairāki iemesli, kādēļ cilvēki cieš no tā, ka gultā jūtas pārāk karsti vai pārāk vēsi. Protams, nozīmīga loma tajā ir istabas temperatūrai, taču ne mazāk svarīgs ir arī matrača pildījums, gultas veļa, cilvēka veselības stāvoklis (it īpaši, vielmaiņa) un citi aspekti. Tāpat vērā jāņem arī tas, cik labi matrača materiāls “elpo” un vai tas absorbē ķermeņa siltumu. Turklāt, jo matrači ir mīkstāki, jo dziļāk cilvēks tajos ieslīgst, kā rezultātā nenotiek gaisa cirkulācija ap viņa ķermeni, un tas var izraisīt svīšanu.

Vai un kā matrača pildījums spēj ietekmēt to, cik silta vai vēsa būs gulēšana?

Neņemot vērā personīgos faktorus un temperatūru telpā, matracim ir nozīmīga loma tajā, cik ērti jūtamies miega laikā. Ikvienam matracim ir savs pildījums, kas nosaka tā raksturīgās īpašības.

•    Lateksa matrači. Šī pildījuma matrači ir populārākā izvēle tiem cilvēkiem, kas naktī cieš no pārkaršanas un svīšanas miega laikā. Dabīgais latekss rūpējas par vēsuma nodrošināšanu miega laikā, kā arī rūpējas par svaiguma sajūtu. Izvēloties matraci, kura pildījumā ir naturāls perforētais latekss matraču veikalā Erti.lv, Jūs parūpēsieties arī par to, lai samazinātu alerģiju iespējamību, kā arī gūsiet lielisku atpūtu, jo pildījums lieliski spēj ieņemt ķermeņa formu. Arī kombinācijā ar citiem materiāliem, piemēram, kokosa koiru, latekss nezaudē savas pozitīvās īpašības.

•    Memory putu matrači. Lielākoties šī pildījuma matrači neveicina pārkaršanu miega laikā, taču tas atkarīgs arī no putu kvalitātes un cietības pakāpes. Kā jau minējām, ja matracis būs pārāk mīksts un ķermenis iegrims, var pieaugt svīšanas un pārkaršanas risks. Memory putu matraci iesaka tiem, kuri mokās ar alerģijām, kā arī osteohondrozi.

•    Atsperu matrači. Arī šī ir pietiekoši laba izvēle gadījumā, ja nevēlaties miega laikā pārkarst. Tomēr, ja atsperu pildījums ir papildināts arī ar citiem materiāliem, jāraugās, lai tie būtu gaisa caurlaidīgi un neabsorbētu mitrumu.

Izvēlieties savām vajadzībām atbilstošu matraci veikalā Erti.lv!