Rekurzeme.lv ARHĪVS

Izcilais latviešu komponists Jānis Lūsēns savu 60. dzimšanas dienu svinēs ar grandiozu koncertu dzimtajā Liepājā

2019. gada 9. marts 00:00

192
Izcilais latviešu komponists Jānis Lūsēns savu 60. dzimšanas dienu svinēs ar grandiozu koncertu dzimtajā Liepājā

Skarbs romantiķis ikdienā un bezgala talantīgs, ar Dieva dzirksti apveltīts mūzikā – tāds ir izcilais latviešu komponists Jānis Lūsēns, kurš 7. aprīlī plkst. 19 savu 60. dzimšanas dienu svinēs ar grandiozu koncertu dzimtajā Liepājā, Olimpiskā centra arēnā.

Tieši 7. aprīlis ir komponista īstā dzimšanas diena, un neaizmirstamas emocijas valdīs viņa daudzo skatuves draugu un līdzgaitnieku vidū. Koncertā piedalīsies “Zodiac”, Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels, Marija Naumova, Ingus Pētersons, Kristīne Zadovska, Andris Ērglis, Aija Vītoliņa, Uģis Roze, Aija Andrejeva, Igo, Ieva Sutugova, Raimonds Ozols, Ieva Akuratere, Ralfs Eilands, Anmary, Atis Ieviņš, Annija Putniņa, Elizabete Lukaševiča, koris “Sōla” un daudzi citi mūziķi.

“Neticami ātri paskrējis laiks. Nu klāt brīdis, kad atcerēties galvenās pieturas,” saka Jānis Lūsēns, kurš savu jubilejas koncertu kopā ar režisoru un scenogrāfu Reini Suhanovu veido divās daļās.

“Pirmā daļa būs veltīta teātra pasaulei un tēmām, kas desmitiem un pat simtiem reižu skanējušas no teātru skatuvēm – kā mistērija ar nelieliem atmiņu un sajūtu uzplaiksnījumiem. Romantiski, naivi, groteski, reizē nopietni un bērnišķīgi.

Bet koncerta otrā daļa būs tāda kā es pats: vienu brīdi – kluss un vērojošs, citubrīd – bravurīgs un delverīgs, taču nezaudējot mūžīgo ilgu sajūtu pēc miera, tīrības, patiesības un īstuma – gan pirmie soļi elektroniskajā mūzikā, gan dziesmas, kas savulaik aizrāva daudzus un priecē vēl šodien.”

Uz Rīgas un Rēzeknes koncertiem biļetes jau labu brīdi kā izpārdotas, bet uz galveno svētku kulminācijas koncertu Liepājas Olimpiskā centra hallē tās vēl pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā – www.bilesuparadize.lv.