Rekurzeme.lv ARHĪVS

Riepas no Ķīnas — pirkt vai nepirkt?

2019. gada 11. marts 00:00

325
Riepas no Ķīnas — pirkt vai nepirkt?

Mainoties sezonām, droši vien ne viens vien autovadītājs, kurš nemīl šķērdēties pa labi un kreisi, domīgi kasa pakausi un funktierē: pirkt vai nepirkt budžeta klases Ķīnā ražotas vasaras vai ziemas riepas. Protams, dzirdot vārdu Ķīna, pirmā asociācija — tas nevarētu būt nekas labs, bet, no otras puses, silda doma — tās ir pusi lētākas nekā augstās klases riepas.

Ķīnā visa kā ir daudz — gan cilvēki, gan riepu ražošanas rūpnīcas. Pēdējo gadu laikā gan tās ir piedzīvojušas strauju uzplaukumu. Aptuveni 50 procenti no riepu ražotnēm atrodas Šandongas provincēĶīnā. Tur saražotā produkcija ieguvusi popularitāti pasaulē kā:
•    labas kvalitātes kravas automašīnu un autobusu radiālās (TBR) riepas;
•    pasažieru automobiļu radiālās (PCR) riepas;
•    vieglo kravas automašīnu riepas (LTR);
•    “off-the” Road radiālās (OTR) riepas.

KINGSTAR, SAILUN, ALTENZO, ANTARES, AUSTONE, HIFLY, SUNFULL —  šie ir tikai daži no populārākajiem zīmoliem, kurus derētu atcerēties riepu pircējiem.

Sailun ir pirmais riepu ražotājs, kurš apvienoja ražošanas, pētnieciskās un demonstrēšanas komponentes ar vienlaicīgu jaunas produkcijas izstrādāšanu. Eksperti, kuri sāka strādāt Sailun kompānijā, nesēdēja rokas klēpī salikuši, viņi aktīvi ievieš pasaules pieredzi, inovatīvos pētījumus un izstrādnes, projektējot un ražojot pasaules klases riepas visiem transporta veidiem.

Tieši milzīga konkurence ir tā, kas liek riepu ražošanas nozarē piedzīvot strauju tehnoloģisko risinājumu. Starp citu, pēdējā laikā Ķīnai izdevies ar vairākiem ražojumiem iekļūt un noturēties top 20 pasaules pieprasītāko riepu sarakstā.

Arī Latvijā vairāku gadu ilgā pieredze liecina, ka Ķīna ar katru gadu paliek nopietnāks konkurents ASV un Eiropā ražotajām riepām. Pakonsultējoties ar servisu speciālistiem unnopērkot Ķīnas ražotās riepas, ļoti iespējams, ka jūs būsit patiesi izdarījis gudru lēmumu, jo servisos veic arī riepu testus un jaunajām riepām līdzi dod garantiju. Katrā gadījumā, tas būs daudz saprātīgāk nekā braukt ar nolietotām dārgu firmas riepām.

Vai riepas ir drošas braukšanai, to arī var noteikt servisos. Protams, pēc katras riepu maiņas, ir jāveic riteņu ģeometrijas regulēšanu. Tā nodrošinās vienmērīgu protektora nodilumu.

Pēdējo demit gadu laikā arī Latvijā ir strauji pieaudzis pieejamo riepu un to ražotāju klāsts. Ja riepu izvēle šķiet bezgala grūts darbs, un jūs jūtaties apmaldījies kā biezoknī, autoservisa darbinieki vienmēr palīdzēs izdarīt pareizo izvēli, ņemot vērā jūsu braukšanas stilu, vajadzības un finansiālo stāvokli.