Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kā gultu pārvērst par guļamistabas rotu?

2019. gada 13. marts 00:00

78
 Kā gultu pārvērst par guļamistabas rotu?

Vai kādreiz nenotiek tā, ka aplūkojat savu guļamistabu un sākat domāt, ka tai kā trūkst? Iemesli var būt visdažādākie, viens no tiem – guļamistabas izskats jūs neiepriecina, jo, piemēram, gulta vienmēr izskatās tā, itkā kāds tikko būtu no tās izkāpis. Tāpēc vēloties to mainīt, varat pievienot vairāk līksmes un pārvērst savu gultu par guļamistabas zvaigzni. Tam ir vairāki paņēmieni un šis raksts ir tieši par to.

Vēlaties paslēpt gultas veļu?
Ja iespējams, tad aizmirstiet tos laikus, kad gultas veļa tika slēpta veļas kastēs. Viegli, minimāli, grezni karaliski vai patīkami dabas - šādi raksti un iespaidi var dominēt jūsu guļamistabā, atkarībā no tā, kādu gultas veļas komplektu izvēlēsieties. Savukārt dažādu rakstu, krāsu un materiālu gultas pārklājs raisīs iztēli, piešķirs istabai tādu emociju, kura pārņems un aizbaidīs interjerā esošo garlaicību.

Gultas pārklāji
Gulta ar gultas pārklāju izskatās jaukāk un izveido kārtīgu guļamistabas iespaidu. Plaša rakstu un dizainu izvēle ļaus jums papildināt gultas izskatu atbilstoši savai gaumei, pārvēršot to par stilīgu guļamistabas akcentu. Gultas pārklājam jāiederās kopējā istabas interjerā. Gultas pārvalks ne tikai izgrezno, bet arī pasargā matraci un gultas veļu no putekļiem un sasmērēšanās, tāpēc uzklājot gultas pārvalku, parūpēsieties par matrača ilglaicīgumu.

Sega
Arī segas var kļūt par interesantu lēmumu kā izgreznot savu guļamistabu. Protams, ne katra sega tam ir piemērota, un iespējams tāpēc mēs tās slēpjam pārvalkos. Tomēr ne visas segas, kā piemēram, dabīgās vilnas segas, būtu jāliek pārvalkos. Tās var būt gan merino, alpakas vai kamieļa vilnas segas, kuru bronzas vai piena krāsa izskatās ļoti īpaši, savukārt maigums un mīkstums varētu kļūt par patīkamāko guļamistabas siltumavotu. Protams, šī var būt diezgan dārga, tomēr ļoti kvalitatīva un ilglaicīga izvēle.

Pledi
Pledā var ne tikai jauki ietīties, bet ar to arī oriģināli izgreznot guļamistabu. Ir visdažādākie veidi, kā to izdarīt, pledu iespējams kārtīgi noguldīt vai ar vērienu nomest uz gultas, pateicoties pledu materiālam un rakstu daudzveidībai, tas kļust par īpaši funkcionālu interjera elementu. Lai kopējais izskats būtu harmonisks, pledi jākombinē ar gultas veļas komplektiem, gultas pārklājiem un ar visu to, kas atrodas blakus gutlai, piemēram, ja dominē košas krāsas, izvēlieties blāvāku krāsu pledus un otrādāk.

Dekoratīvie spilveni
Dekoratīvie spilveni palīdz aizpildīt vietu tukšā gultā (īpaši, ja tā ir liela) un padara to dzīvīgāku. Pamēģiniet paspēlēties ar dažādiem rakstiem un krāsām, kombinējiet – jūsu gulta acu mirklī izskatīsies stilīgāka un greznāka. Tikai nevajadzētu pārcensties, pilnībā pietiktu ar 5–6 spilveniem, lai gulta tiktu pārvērsta par guļamistabas rotu.
Ir bezgala daudz variantu kā izgreznot gultu un to izdarīt nemaz nav tik grūti – atliek tikai nedaudz veltīt laiku, iedvesmas un ar to, ko vēlaties, izgreznot gultu.