Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: Priekulē atgriežas Latvijas mēroga autosports; mūspuses folkreisistiem "Līgo" trasē neveicas

FOTO: Priekulē atgriežas Latvijas mēroga autosports; mūspuses folkreisistiem "Līgo" trasē neveicas

Priekules autokrosa trase "Līgo" sestdien, 18. maijā, debitēja Latvijas mērogā, Priekules novada autosporta klubam "Dienvidkurzeme" pirmo reizi sarīkojot Latvijas Automobiļu federācijas folkreisa Vasaras kausa izcīņas otro posmu un Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņas piekto posmu. Kluba vadītājs Raimonds Ķervijs pauda gandarījumu, ka piepildīts trīs gadu garumā lolots sapnis.

Folkreisā mūspuses braucējiem finālā neveicās. Četru kvalifikācijas braucienu kopvērtējumā uzvarēja biedrības "Autosports Grobiņa" pārstāvis Andis Dreimanis, bet viņš fināla pirmajā aplī trāpīja bedrē un bija spiests palikt trases malā. Pēc kvalifikācijas braucieniem uzreiz finālā tika arī durbenieks Reinis Lankups no "SK Vecpils", bet viņu pirmajā aplī konkurenti iestūma riepu valnī un braucējs sacensības sāka no beigām. Tikmēr uz pjedestālu tēmēja "SK Vecpils" braucējs Sandis Džeriņš, taču viņam neizturēja tehnika.

Pusfinālā trases malā palika Vecpili pārstāvošie Kristaps Kļava un Sergejs Maļcevs. Folkreisā uzvarēja Māris Zālītis (Valka), otrais bija Toms Edušs (Bauska), bet trešais - Artis Biezais.

Autokrosa kausa izcīņā jaunajiem pogas izgrieza Priekules vecmeistars Andris Tuskens, otrais bija Raivis Ruiķis (Kuldīga), bet trešais - Viesturs Plētiens no Raunas. Grobiņnieks Aivars Galbāliņš ieguva piekto vietu.

Sacensības iztika bez lielām avārijām. Savu pirmo kūleni uzmeta Eva Evelīna Kļaviņa no Salaspils.

Priekulē Latvijas mēroga autosporta sacensības nebija notikušas kopš bēdīgi slavenā 2012. gada 4. augusta, kad "Pilskalnu trasē" tika atcelts Latvijas autokrosa čempionāta posms. Toreiz sacensību organizatoram Jānim Palēvicam bija problēmas ar trases laistīšanu. Sportisti gaidīja līdz pēdējam brīdim, bet ap pulksten 17.40 tika pieņemts lēmums sacensības atcelt. Tāds gadījums Latvijas autosporta vēsturē notika pirmo reizi.

Sportistu komentārus par gonku lasiet "Kursas Laika" 23. maija numurā!