Rekurzeme.lv ARHĪVS

BTA veiksmīgi attīstās visās Baltijas valstīs; iezīmējas jauna tendence – biežāk tiek pieprasīti Īpašuma, Veselības un Nelaimes gadījumu apdrošināšanas veidi

2019. gada 15. jūnijs 00:00

32
BTA veiksmīgi attīstās visās Baltijas valstīs; iezīmējas jauna tendence – biežāk tiek pieprasīti Īpašuma, Veselības un Nelaimes gadījumu apdrošināšanas veidi

Apdrošināšanas akciju sabiedrība “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk BTA) 2019.gada pirmajā ceturksnī turpina iepriekšējos periodos sākto izaugsmi. Kopumā šī gada pirmajos trīs mēnešos Baltijā BTA bruto parakstīto prēmiju apmērs pieaudzis par 4,8%, savukārt atlīdzībās izmaksāts par 36% vairāk nekā pērn šajā pašā periodā. Novērojama pozitīva tendence – Baltijā iedzīvotāji un uzņēmumi vēlas vairāk iegādāties tādus brīvprātīgos apdrošināšanas veidus kā Īpašuma, Veselības un Nelaimes gadījumu.

Gada pirmajos trīs mēnešos BTA visā Baltijā parakstījusi apdrošināšanas prēmijas 56,4 miljonu eiro vērtībā – 22,2 miljoni eiro Latvijā, 27,5 miljoni eiro Lietuvā un 6,7 miljoni eiro Igaunijā. Līdz ar to pieaugums attiecībā pret 2018.gada 1. ceturksni bija attiecīgi 5,9%, 3,3% un 7,9%. Savukārt ievērojams pieaugums vērojams izmaksāto atlīdzību apjomā, sasniedzot 39,1 miljonu eiro, kas ir teju par 36% vairāk nekā pagājušā gada tajā pašā periodā. Tas lielākoties saistīts ar vairākiem Īpašumu apdrošināšanas atlīdzību pieteikumiem Igaunijā. Latvijā BTA klientiem izmaksātas atlīdzības 18,7 miljonu eiro, Lietuvā 13 miljonu eiro un Igaunijā 7,4 miljonu eiro apmērā. Katrā darba dienā BTA klientiem Latvijā izmaksā vairāk nekā 296 tūkstošus eiro, Lietuvā 206 tūkstošus eiro un Igaunijā – 118 tūkstošus eiro.

Gada sākumā visvairāk prēmiju parakstīts tādos apdrošināšanas segmentos kā Veselības, Īpašuma un KASKO apdrošināšanā. Ja salīdzina ar iepriekšējā gada to pašu periodu, Veselības apdrošināšanā bruto parakstīto prēmiju apjoms pieaudzis par 14,7% sasniedzot 10,2 miljonus eiro apmēru, KASKO apdrošināšanā reģistrēts pieaugums par 10,1% par kopējo summu 13,4 miljoni eiro, savukārt Īpašuma apdrošināšanā bruto parakstīto prēmiju apmērs sasniedza 5.6 miljonus eiro, kas ir par 10,5% vairāk nekā pērn. Bruto parakstīto prēmiju apjoms OCTA segmentā BTA Baltijā samazinājies par 5,3%, tomēr vēl joprojām ir lielākais apdrošināšanas veids, sasniedzot kopējo summu 18,2 miljoni eiro.

“Gada pirmajos trīs mēnešos BTA spējusi turpināt vienmērīgu attīstību visās trīs Baltijas valstīs. Lielākais kāpums bija vērojams Igaunijā, par ko esam gandarīti, jo šajā valstī joprojām saskatām lielas izaugsmes iespējas. Lielākā daļa no BTA pieteikto un izmaksāto atlīdzību lietām vēl joprojām ir KASKO un OCTA segmentos, kas liecina, ka ceļu kvalitātei un autovadītāju braukšanas kultūrai Baltijā ir jāpievērš pastiprināta uzmanība. Savukārt iepriecina fakts, ka jau vairākus mēnešus novērojam ļoti pozitīvu tendenci brīvprātīgos apdrošināšanas veidos – Īpašumu, Veselības un Nelaimes gadījumu apdrošināšanas polises visā Baltijā iedzīvotāji pieprasa arvien biežāk. Tas liecina, ka sabiedrība un uzņēmumi kļūst arvien izglītotāki par apdrošināšanas nepieciešamību un tās nozīmi ikdienas dzīvē.” stāsta BTA Valdes priekšsēdētājs Volfgangs Štokmaiers (Wolfgang Stockmeyer).


Par BTA
Apdrošināšanas akciju sabiedrība „BTA Baltic Insurance Company” ir viena no vadošajām apdrošināšanas sabiedrībām Baltijā, kas piedāvā plašāko nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu klāstu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. BTA Baltijā nodarbina vairāk nekā 1000 darbiniekus. BTA lielākais akcionārs ir „Vienna Insurance Group AG” ar gandrīz 200 gadu ilgu pieredzi apdrošināšanas nozarē. Ar kopumā vairāk nekā 25 000 darbinieku apmēram 50 apdrošināšanas sabiedrībās 25 valstīs, „Vienna Insurance Group” ir izteikts līderis savas darbības tirgos Centrāleiropā un Austrumeiropā. „Vienna Insurance Group” ir vadošā Vīnes biržas indeksa – ATX, visaugstāk novērtētais uzņēmums ar „Standard & Poor’s” auditoru kompānijas piešķirto augsto finansiālās stabilitātes novērtējumu A+ ar stabilu nākotnes attīstības prognozi; „Vienna Insurance Group” akcijas tiek kotētas arī Prāgas biržā.