Rekurzeme.lv ARHĪVS

10 iemesli kapēc mācīties franču valodu!

2019. gada 28. jūlijs 00:00

120
10 iemesli kapēc mācīties franču valodu!

Franču valoda ir atzīta par otro visplašāk lietoto valodu pasaulē. Pirmo vietu ieņem angļu valoda, taču aptuveni 45 % angļu valodas vārdu ir franču izcelsmes. Mācoties franču valodu ir iespējams dabūt divus zaķus ir vienu ķērienu.

10 iemesli kapēc mācīties franču valodu!

1. Valodu zināšanas ir bagātība.
Nepietiek ar vienas valodas apguvi. Mūsdienās pasaulē viena svešvaloda nav pietiekoši daudz. Studenti, kuri runā vairākās valodās ir vairāk pieprasīti un tas palielina viņu iespējas atrast darbu gan mājās, gan ārzemēs. Citu  valodu zināšanas bagātina prātu un paver jaunus redzeslokus - gan personiskus, gan profesionālus.

2. Franču valoda un angļu valoda ir vienīgās valodas, kurās runā visos piecos kontinentos.

Vairāk kā 220 miljoni cilvēku runā franču valodā visos piecos kontinentos. Franču valoda ir galvenā starptautiskās komunikācijas valoda. Tā ir otrā visplašāk mācītā valoda pēc angļu valodas un sestā visvairāk lietotā valoda pasaulē. Franču valoda tiek mācīta katrā kontinentā.

3. Karjeras vērtība.
Spēja runāt gan franču, gan angļu valodā ir priekšrocība, lai atrastu darbu daudzos starpautiskos uzņēmumos, kuri izmanto franču valodu kā darba valodu dažādās nozarēs.

4. Kultūras valsts.

Francija bieži tiek uzskatīta par kultūras valsti. Franču valoda ir kultūras ceļojums - modes, gastranomijas, mākslas, arhitektūras un zinātnes pasaulēs. Franču valodas apguve piedāvā piekļuvi arī lielisku franču rakstnieku grāmatām, piemēram, Victor Hugo vai Marcel Proust.

5. Izglītība.
Runājot franču valodā ir lielākas iespējas tikt uzņemtam kādā no Francijā pazīstamākajām un populārākajām universitātēm, kā, piemēram, Sorbonne, Pierre Marie Curie University un citās.

6. Parīzes un Francijas apmeklējums.
Francija ir pasaules lielākais tūristu galamērķis un piesaista vairāk nekā 79,5 miljonus apmeklētāju gadā. Spēja runāt pat nedaudz franciski padarīs to par daudz neaizmirstamāku ceļojumu.

7. Starptautisko attiecību valoda.

Franču valoda ir gan Apvienoto Nāciju Organizācijas, Eiropas Savienības, UNESCO, NATO, Starptautiskās Olimpiskās komitejas un Starptautisko Tiesu darba valoda, gan oficiālā valoda. Franču valodas prasmes ir nepieciešamas ikvienam, kas apsver karjeru jebkurā starptautiskajā jomā.

8. Valoda, kas paver pasauli.
Pēc angļu un vācu valodas, franču valoda ir trešā visplašāk lietotā valoda internetā. Spēja saprast franču valodu piedāvā plašāku skatu uz pasauli, jo tas paplašina iespējas ko sniedz sociālie mēdiji.

9. Viedokļu un diskusiju valoda.
Franču valoda ir analītiska valoda, kas strukturē domu un attīsta kritisko domāšanu.

10. Apgaismības valoda.
Franču valoda ir vispārējo ideālu valoda, ko atbalsta 18. gadsimta apgaismības filozofi, kuri palīdzēja izpatīt cilvēktiesību ideju visā pasaulē.

Online valodu skola WebTeacher piedāvā ātri, ērti, efektivi un par draudzīgāk cenām apgūt Franču Valodas Privātstundas Internetā. Vai zināji, ka 90 % cilvēku mācīšanos internetā uzskata par tikpat labu vai pat labāku nekā mācīšanos klātienē?