Rekurzeme.lv ARHĪVS

Balta gultas veļa: kāda kalpos ilgāk un izskatīsies labāk?

2019. gada 12. augusts 00:00

104
 Balta gultas veļa: kāda kalpos ilgāk un izskatīsies labāk?

Balta gultas veļa ir pirmā doma, kas ienāk prāta, kad mēs domājam par karalisku atpūtu. Tieši šī iemesla dēļ pat luksusa klases viesnīcas visā pasaulē izvēlas baltu gultas veļu. Bet vai tomēr ir iespējams izbaudīt šādas sajūtas mājās? Pareizi izvēlēta un uzturēta balta gultas veļa Jūsu guļamistabā vienmēr izskatīsies lieliski, un sniegs neparastu greznības sajūtu.

Kāpēc ir vērts izvēlēties baltu gultas veļu?

Balta krāsa ir universāla un neitrāla, tāpēc jebkuram interjeram tā būs piemērota ideāli. Klasiska, moderna vai industriāla stila guļamistaba vien spilgti baltas gultas veļas dēļ uzreiz kļūs par mājīgāku un patīkamāku miega vietu.

Bieži tiek uzskatīts, ka balta gultas veļa ir sarežģīta kopšanā, bet tas ir tikai kļūdains iespaids. Izvēloties vairākus baltus gultas veļas komplektus, tie ideāli saderēs kopā, tāpēc Jums nevajadzēs ilgi domāt, ja vēlaties, piemēram, vairākus spilvenus, vai vienkārši lietojat divus gultas veļas komplektus vienlaicīgi. Visu balto gultas veļu var mazgāt kopā, tāpēc Jums nav nepieciešams plānot veļas mazgāšanu un šķirot to pēc krāsām.

Vēl viens iemesls, kādēļ viesnīcas dod priekšroku baltai gultas veļai, ir tāds, ka balta gultas veļa ir... lētāka. Moderni ornamenti, krāsas - tas viss maksā naudu, un gultas veļas dizaineri arī nestrādā bez maksas. Šī iemesla dēļ Jūs vienmēr iegūsiet vairāk izvēloties vienkāršību: klasisks, balts gultas veļas komplekts maksās mazāk vai arī būs ļoti kvalitatīvs.

Kādu balto gultas veļu izvēlēties?

Baltās gultas veļas piedāvājums ir patiešām labs, tāpēc ir viegli apjukt. Vispirms pievērsiet uzmanību audumam: dabisks audums būs ne tikai patīkamāks un neļaus pārkarst miega laikā, bet arī izcelsies ar ilgu kalpošanu. Kokvilnas šķiedra vai lins ir audumi, kuriem izvēloties baltu gultas veļu ieteicams dot priekšroku. Šie materiāli ir viegli mazgājami, viegli gludināmi un ātri žāvējami. Kā arī šiem audumiem piemīt lieliskas gaisa caurlaidības īpašības, tāpēc jutīsieties ērti guļot gan vasarā, gan ziemā.

Svarīgs ir pavedienu skaits, kas nosaka auduma biezumu, informāciju par to atradīsiet uz gultas veļas iepakojuma. Bet šis kritērijs nav universāls. Lielāks pavedienu skaits ne vienmēr nozīmē labāku kvalitāti vai otrādi. Novērtējiet produkta kopējo izskatu, šuves. piemēram, satīna gultas veļai ir spīdīga virsma, tā ir slidena un tai ir patīkami pieskarties - tādu izskatu sniedz tikai augstas kvalitātes kokvilnas šķiedra.

Baltas gultas veļas kvalitāte ir īpaši svarīga. Baltā krāsa ātri paliek netīra, tāpēc tekstilmateriālus ir ieteicams mazgāt augstā temperatūrā, kas var sastādīt grūtības dažiem audumiem. Runājot par baltu gultas veļu, būtu pilnībā jāaizmirst par sintētiskiem audumiem, jo pēc mazgāšanas augstā temperatūrā sintētiskie audumi zaudē savas pozitīvās īpašības.

Kā rūpēties par balto gultas veļu?

Baltai krāsai patīk tīrība, tāpēc regulāri mazgājiet balto gultas veļu un obligāti uzglabājiet to tīrībā. Putekļi un smalki netīrumi ir viens no lielākajiem gultas veļas ienaidniekiem, tāpēc labāk izvēlēties gultas veļas komplektu ar tam piemērotu uzglabāšanas maisiņu, lai varētu droši uzglabāt tīru gultas veļu līdz lietošanas reizei.

Ļoti svarīgs ir izvēlēties piemērotu mazgāšanas līdzekli. Baltas gultas veļas kopšanai nav ieteicams izmantot līdzekļus, kas satur hloru, lai gan tie noņem traipus, taču piešķir gultas veļai dzeltenīgu nokrāsu. Uzturēt perfektu baltumu palīdz aktīvais skābekļa balinātājs.

Par gludināšanu arī nevar aizmirst! Kaut arī augstas kvalitātes gultas veļa ir izgatavota no neburzīgiem audumiem, gludināšana ir īpaša gudrība, kas rada milzīgu iespaidu par greznību. Rūpīgi izgludinātai gultas veļai nebūs burzījuma vai locījuma pēdu, tāpēc tā būs ideāli piemērota labākam miegam un arī izskatīsies nevainojami. Lai gluda auduma efekts ilgst ilgāku laiku, varat izmantot speciālus līdzekļus, piemēram, smidzināmo cieti, kas audumam nodrošina papildus stingrumu.

Baltu gultas veļu ieteicams mazgāt reizi nedēļā, tā veļa saglabāsies spilgti balta ilgāku laiku. Pat tad, ja netīrumi nav redzami, putekļi un mikrodaļiņas ar laiku nokļūst auduma dziļākajos slāņos, padarot tos grūtāk izmazgājamus. Rūpējieties par savu gultas veļu un varēsiet ilgi baudīt žilbinoši baltas gultas veļas izskatu.