Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kā plānot pirkumus, lai nebūtu vajadzīgs kredīts?

2019. gada 20. augusts 00:00

71
Kā plānot pirkumus, lai nebūtu vajadzīgs kredīts?

Iepirkšanās paradumi visiem cilvēkiem ir individuāli, un katrs plāno gājienus uz veikaliem atbilstoši savām interesēm un finanšu iespējām. Ietaupīt naudu palīdz atlaides un klientu kartes, taču ir tādi produktu un pakalpojumu grupas, kuru cenu ietekmē arī sezona. Daži produkti, piemēram, vietējie augļi un dārzeņi, vasarā ir lētāki, bet lielu pirkumu veikšana sezonā gandrīz vienmēr nozīmē liekus tēriņus. Ja prece ir vajadzīga steidzami, var noderēt kredīts, bet pārdomāta pirkumu plānošana ļauj izvairīties no aizņemšanās. Lasi tālāk, ko labāk iegādāties nesezonā!

Pērc sezonas inventāru nesezonā

Vispieprasītākās sezonas preces ir arī visdārgākās – vasarā augstas cenas ir velosipēdiem, ziemā sezonas uzcenojums ir slēpošanas inventāram. Pie daudziem tirgotājiem šādām precēm ir pieejams naudas kredīts, taču aizņemšanās nav optimāls risinājums taupīgiem pircējiem. Labāk gatavot ratus ziemā, un pirkt sporta inventāru samazināta pieprasījuma periodā. Nesezonā veikali bieži rīko pamatīgas atlaides neizpārdotam sortimentam, tāpēc jauns velosipēds, snovborda dēlis vai slēpju zābaki var izmaksāt daudz mazāk.
 
Citas raksturīgas sezonas preces ir apkures sistēmas un gaisa kondicionieri. Svelmainā vasarā daudzi sapņo par gaisa kondicionieri, taču sezonā kondicionieru cenas ir līdz pat 30% augstākas nekā ziemā. Eļļas radiatorus papildu apkurei labāk pirkt vasarā – sortiments veikalos ir identisks ikvienā sezonā, bet cenas ir patīkami zemākas.

Iegādājies sadzīves tehniku pēc jaunā gada

Sadzīves tehniku un elektroniku izmanto vienlīdz intensīvi jebkurā sezonā, taču acīgākie pircēji zina, ka zemākās cenas šīm precēm ir janvārī. Vasarā tehniku un ierīces mājas uzkopšanai pērk vasarnīcām, rudens sākumā – svaigi izremontētiem pilsētas dzīvokļiem. Ziemas vidū pieprasījums pēc šādām precēm samazinās, tāpēc kvalitatīvu ledusskapi vai veļas mašīnu var nopirkt par zemāku cenu. Pat, ja tehnikas iegādei ir nepieciešams kredīts, pateicoties pazeminātai cenai, aizdevuma kopējās izmaksas būs mazākas.

Medī apģērbus sezonas vidū

Apģērbu un apavu modes mūžs nav ilgs – jau sezonas vidū daudzos veikalos sākas atlaižu sezona. Iepērkoties šajā periodā, varēsi papildināt savu garderobi, neizšķērdējot bagātību, turklāt janvārī un jūlijā ziemas un vasaru preču klāsts un izmēru piedāvājums vēl būs pietiekami plašs.

Ir arī tādas apģērbu kategorijas, ko vislētāk var nopirkt sezonas noslēgumā. Peldkostīmi un vasaras kleitas augustā izmaksā vismazāk – ja dodies atvaļinājumā samtainajā sezonā, garderobi labāk atsvaidzināt vasaras beigās. Tas pats attiecas uz ziemas apaviem, taču zemākās cenas parasti bauda mazo kāju izmēru īpašnieces. Ja Tavs apavu izmērs ir Latvijā izplatītais 39. vai 40., jaunus apavus labāk medīt sezonas vidū.

Ietaupi, ceļojot – izvēlies nesezonu

Vairums cilvēku ņem atvaļinājumu vasarā, Ziemassvētkos un Lieldienas. Šajā laikā lidostas un viesnīcas ir pārpildītas, un tūrisma pakalpojumu sniedzēji uzskrūvē cenas, jo pieprasījums pēc labas atpūtas vairākās reizēs pārsniedz piedāvājumu. Ja Tavs darba grafiks ļauj atpūsties ziemā, rudenī vai agrā pavasarī, izmanto šo iespēju! Ceļošana nesezonā ir ne tikai lētāka, bet arī komfortablāka, jo:

  • pat lielākie tūrisma centri ir brīvāki no apmeklētāju pūļiem, tāpēc ceļotāji var mierīgi apskatīt Parīzes, Florences vai Pēterburgas pērles, nestāvot garās rindās;
  • nesezonā viesnīcas un tūristu apartamenti ir lētāki, tāpēc ceļotāji var vai nu labi ietaupīt uz naktsmītnēm, vai nu atļauties vairāk un rezervēt luksusa numuriņu;
  • daudzās valstīs ziemas laikapstākļi ir daudz labvēlīgāki tūristiem nekā svelmaina vasara. Dienvideiropā nesezona ir labākais laiks pilsētas tūrismam un dabas pārgājieniem, bet ziemeļvalstīs aukstais laiks ir ideāls muzeju apmeklēšanai.

Ja nu tomēr iegādāties preci vai pakalpojumu nesezonā nav izdevies, un pirkumam ir vajadzīga papildu nauda, var apsvērt aizņemšanos. Visātrākais veids, kā mūsdienās tikt pie papildu naudas summas, ir kredīts internetā.

Elastīgs kredīts ikdienai un īpašām situācijām

Aizdevums var būt nepieciešams, lai finansētu pirkumu pilnībā vai daļēji, tāpēc lietderīgi meklēt kredītu ar plašām kredītlimita un atmaksas termiņa robežām. Nebanku kreditors VIA SMS piedāvā aizdevumu, ko var viegli pielāgot individuālām vajadzībām un izmantot vai nu kā īstermiņa aizdevumu, vai nu kā patēriņa kredītu. VIA SMS naudas kredīts ir:

  • ar kredītlimitu no 100 līdz 3000 eiro;
  • ar minimālo atmaksas termiņu 30 dienas.

VIA SMS ļauj aizņēmējiem pašiem izvēlēties sev ērto atmaksas kārtību – aizdevumu var atgriezt vienā maksājumā vai veikt nelielus maksājumus vairāku mēnešu garumā. Šāda kārtība ļauj kredītu ņēmējiem izvairīties no aizdevumu pagarināšanas maksas un kredīta termiņa kavēšanas.

Pirkumu plānošana palīdz ievērojami samazināt tēriņus, bet tomēr paredzēt un saplānot visu nav iespējams. Ja domā, ka Tev var būt noderīgs kredīts, ienāc VIA SMS mājaslapā un uzzini vairāk par aizņemšanās variantiem!

Aizņemies atbildīgi, izvērtējot savas iespējas atmaksāt aizdevumu noteiktajā termiņā!