Rekurzeme.lv ARHĪVS

15 vienkārši padomi personīgo finanšu uzlabošanai

2019. gada 24. augusts 00:00

45
15 vienkārši padomi personīgo finanšu uzlabošanai

Lai uzlabotu savu finansiālo stāvokli, bieži vien nevajag daudz, pietiek ar dažām būtiskām izmaiņām ierastajā ikdienas ritējumā. Lūk, 25 vienkārši padomi, kas var uzlabot jūsu finanses:

1. Caurskati savu drēbju, apavu, grāmatu, mantu krājumus un paskaties, vai nav kaut kas, ko tu vairs nelietosi, bet ir pietiekami labs, lai to pārdotu kādā lokālā resursā kā Andele Mandele vai eBay, Facebook platformās.

2. Atrodi papildus darbu brīvam laikam. Tas var būt jebkas, kas vislabāk padodas - rakstīšana, zāles pļaušana, mājas palīgdarbi, SUP dēļa braukšanas apmācības

3. Apkopo visus skaidrās naudas uzkrājumus un aizved uz banku. Noguldi uzkrājumu kontā vai ieguldi  kādā investīciju platformā.

4. Izlem, kad un kā nākamajā tikšanās reizē ar savu vadītāju palūgsi algas pielikumu.

5. Ja esi students, izmanto dažādas studentu stipendijas, kas pieejamas arī Latvijā un piesakies sev atbilstošākām.

6. Nosaki papildus kvalifikāciju, kas tavas profesionālās prasmes pacels nākamā līmenī un ļaus ilgtermiņā saņemt lielāku algu. Atrodi izdevīgākos kursus, kur to var iegūt, salīdzinot visus piedāvājumus.

7. Automatizē savu finanšu plūsmu: iestati automātisku maksājumu, kas novirza nelielu daļu no ienākumiem uz uzkrājumu kontu, ko tu ikdienā neredzi. Tam jānotiek vienlaicīgi ar ikmēneša algas saņemšanu.

8. Pievienojies ietaupīšanas un/vai naudas atgriešanas programmām - lielveikalu, servisu lojalitātes programmas, naudas par pirkumiem atgriešanas programmas.

9. Nodokļi nav jāpārmaksā. Uzzini, cik daudz maksā šobrīd un meklē veidus kā tos samazināt vai daļu no nodokļiem atgūt. Daudzi neizmanto iespēju atgūt daļu no samaksātiem nodokļiem ar vienu klikšķi EDS sistēmā.

10. Apvieno savus kredītus vienā zemu procentu kredītlīnijā, pēc tam atsakies no visām kredītkartēm, lai nerastos kārdinājums tērēt.

11. Pārskaiti daļu naudas no uzkrājumu konta uz augstāka riska ieguldījumu instrumentos.

12. Velti 15 minūtes laika, apkopojot atlaižu kuponus, lai samazinātu ikdienas tēriņus savās tradicionālās iepirkšanās vietās.

13. Iznalizē savu mobilā tālruņa, TV, interneta pieslēguma plānus, iespējams, ir jauni piedāvājumi, kas ir piemērotāki un izdevīgāki.

14. Pavadi stundu, sastādot budžetu. Uzstādi mērķi ietaupīt papildus 50 EUR mēnesī, samazinot tēriņus.

15. Atjauno savu CV un pavadi pāris stundas, pārlūkojot darba piedāvājumus, lai noteiktu pašreizējās vai turpmākās iespējas, kuras varētu būt piemērotas. Pat ja tev jau ir sapņu darbs, vienmēr ir vērtīgi pārbaudīt situāciju darba tirgū!