Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kā tikt uz ASV jeb jauns ASV ESTA pieteikums

2019. gada 31. augusts 00:00

97
 Kā tikt uz ASV jeb jauns ASV ESTA pieteikums

Ja kādreiz Amerikas Savienotās Valstis šķita tāls un neaizsniedzams sapnis, tad mūsdienās šī tālā kontinenta apmeklēšana ir daudz vienkāršāka un ātrākā ne tikai transporta iespēju dēļ, bet arī tāpēc, ka iekļūšanai ASV vairs nav vajadzīga vīza. Kas tad ir jādara, lai tiktu uz ASV?

Pirmkārt, jums jāiepazīstas ar jaunu abreviatūru – ESTA. ESTA ir Elektroniskā Sistēma Ceļošanas Apstiprināšanai. Vienkāršiem vārdiem sakot, tā ir sistēma, kas apstiprina, vai bezvīzu režīma ietvaros jūs varat iebraukt ASV.

Otrkārt, jums jāpārbauda, vai jūsu plānotais ceļojums atbilst priekšnosacījumiem, kādiem ir jābūt, lai vispār būtu vērts pieteikties ESTA.

  • jums šobrīd nav aktīvas vīzas iebraukšanai ASV;
  • jūsu ceļojuma mērķis ir tūrisms, bizness vai tranzīts;
  • jūs neuzturēsieties ASV ilgāk par 90 dienām.

Ja jums atbilst visi trīs augstākminētie kritēriji, tad esat gatavs nākamajam solim!

Trešais solis ir atkarīgs no tā, vai esat jau iepriekš izmantojis ESTA sistēmu.

  • Ja pagātnē jau esat ceļojis uz ASV bezvīzu režīma ietvaros, jums nepieciešams pārbaudīt ESTA statusu, jo tas ESTA ir spēkā vēl divus gadus pēc apstiprinājuma saņemšanas. Lai to izdarītu, jums būs jāaizpilda neliela pieteikuma forma un jāsamaksā par pārbaudi vai jūsu ESTA statusa atjaunošanu.
  • Ja pirms tam uz ASV neesat ceļojis, tad jums būs jāaizpilda jauns ASV ESTA pieteikums. Šobrīd tas ir diezgan vienkārši izdarāms pat no mājām:

1.    Jūs internetā aizpildāt pieprasījuma formu angļu valodā, kur sniedzat visu prasīto informāciju. Formas aizpildīšana neaizņems vairāk  par 15-20 minūtēm. Lai pieprasījumu aizpildītu, būs nepieciešams norādīt gan jūsu pases datus, gan kontaktinformāciju, gan ziņas par jūsu ģimeni un darbu. Taču neuztraucieties – ar šo informāciju iepazīsies tikai ASV robežkontroles darbinieki un tā netiks izmantota nekur citur.
2.    Jūsu iesniegto informāciju pārbauda ASV valdības pārstāvji.
3.    Pozitīvas atbildes gadījumā jūs iesniedzat pieteikumu un veicat ESTA pieteikuma noformēšanas apmaksu, tātad rēķinieties, ka būs nepieciešama arī derīga kredītkarte.
4.    Pēc apmaksas veikšanas jūs saņemat ESTA apstiprinājumu un esat gatavs doties ceļā!