Rekurzeme.lv ARHĪVS

Iveta Reinfelde Nīcas novada Otaņķos gatavo labāko, ko var piedāvāt daba

Rekurzeme.lv/Kursas Laiks/Zane Gvozde

2019. gada 29. augusts 09:52

2557
Iveta Reinfelde Nīcas novada Otaņķos gatavo labāko, ko var piedāvāt daba

Nīcas novada Otaņķu pagasta “Ceļniekos” tapusi īpaša darbnīca jeb lapene, kur Iveta Reinfelde gatavo labāko, ko var piedāvāt daba,– priežu čiekuru sīrupu. Līdzīgi kā liela daļa ideju, arī sīrupa gatavošana aizsākusies it kā nejauši, taču nu aizņem lielu daļu ikdienas. Ar gardo un veselīgo brūvējumu jāsteidz apgādāt interesenti, kuri jau novērtējuši sīrupa labās īpašības.

I. Reinfelde teic, ka zīmols “Zaļā saule” tapis, pateicoties lielam līdzcilvēku atbalstam. Talkā nākuši gan tuvākie cilvēki – radi un draugi, gan tie, kuri, uzzinājuši par viņas darbošanos, vēlējušies sniegt palīdzīgu roku. 

“Zaļās saules” izveidotāja atklāj, ka nosaukums, līdzīgi kā pats produkts, ir dabas iedvesmots. Vēlējusies kaut ko skanīgu un tādu, kas pašai šķiet tuvs un pazīstams. Nu zīmols un uz etiķetēm redzamā saules zīme ir kā talismans, kas motivē darboties tālāk.
I. Reinfelde skaidro, ka viņas gatavotais priežu čiekuru sīrups ir ar īpašu garšu, jo tiek vārīts lielā katlā uz dzīvās uguns. Viņa vērtē, ka gatavošanas process ir gana liels pārbaudījums, jo ir laikietilpīgs darbs lielā karstumā –  temperatūra nelielajā lapenē varot sasniegt pat plus 42 grādus. Sīrups ik pa laikam ir jāapmaisa, un par vieglu šo darbu nosaukt noteikti nevar.

Plašāk lasiet "Kursas Laika" 29. augusta numurā!