Rekurzeme.lv ARHĪVS

Skatītājiem būs iespēja baudīt dzirkstošo Gruzijas kolorītu

2019. gada 19. septembris 00:00

410
Skatītājiem būs iespēja baudīt dzirkstošo Gruzijas kolorītu

Liepājas olimpiskais centrs “Rožu zāle”, 29.09. - 17.00 VI starptautiskais Austrumu mākslas un mūzikas festivāls “RUMI FEST”

Mēs jūs aicinām būt ar mums kopā brīnišķīgos svētkos – starptautiskā Austrumu mākslas un mūzikas festivālā “RUMI FEST”, kas jau sesto reizi notiks viesmīlīgajā Latvijas galvaspilsētā Rīgā no 2019. gada 26. līdz 28. septembrim.

Festivāla ceturtajā dienā, 29. septembrī, festivāls noslēgsies ar koncertu Liepājā

Festivāla interneta vietne:  http://rumifest.lv/

Etno grupa “Čveneburebi” un gruzīnu balets “Lelo”

Divas festivāla dienas, 28.09.2019. Rīgā un 29.09.2019. Liepājā, paies gruzīnu melodiju skaņās ‒ skatītājiem būs iespēja baudīt dzirkstošo Gruzijas kolorītu, iepazīties ar tautas mūzikas, dziesmu un deju temperamentu un tradīcijām.

Šie koncerti ir divu folkloras ansambļu ‒ etno grupas “Čveneburebi” un gruzīnu baleta ‘Lelo” ‒ kopīgs projekts, kurā pamīšus iekļauti dejas un vokāli instrumentāli priekšnesumi.

Etno grupas “Čveneburebi” (no gruz. “mūsu cilvēki”) dalībnieki ir cēlušies no dažādiem Gruzijas apgabaliem, tas viņiem ļauj saglabāt tradīciju un vokālās izpildīšanas veida autentiskumu. Grupas mākslinieki ne tikai dzied, bet arī dejo un spēlē gruzīnu tautas mūzikas instrumentus. “Čveneburebi” ar panākumiem uzstājas ar vieskoncertiem ārzemēs. Savas pastāvēšanas laikā grupa ir pabijusi daudzās Eiropas un Āzijas valstīs, tostarp vairākkārt arī Latvijā. Grupas repertuārā ir gruzīnu tautas mūzikas programma un grupas radītu etnomūzikas kompozīciju programma (šajā daļā skanēs bungas, sintezators un basģitāra).

Otrs šī mūzikas projekta dalībnieks ir Rīgas skatītājiem jau labi pazīstamais gruzīnu šovbalets “Lelo” un tā solists Givi Kbilašvili. Pavasarī Rīgā notika baleta viesizrāde, ko rīdzinieki uzņēma ļoti sirsnīgi. Sajūsminātie skatītāji pēc izrādes ar aplausiem ilgi nelaida prom no skatuves baleta māksliniekus.Festivālā turpināsim iepazīt šovbaleta ‘Lelo” sniegumu nedaudz citā dalībnieku sastāvā un sadarbībā ar gruzīnu etno grupu “Čveneburebi”.

Arī jaunajā programmā iekļautas dažādu žanru tautas dejas, kas pārstāv atšķirīgus valsts reģionus un sociālos slāņus, kā arī laikmetīgās dejas, kurās izpaužas tautas gars un harizma. Ikvienas dejas vietējo kolorītu izceļ krāšņie tērpi, kas darināti atbilstoši attiecīgā novada iedzīvotāju ģērbšanās tradīcijām.

Biļetes var iegādāties:

Biļešu Servisa interneta vietnē www.bilesuserviss.lv,
Biļešu Servisa pārdošanas vietās visā Latvijā.