Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kādu dāvanu iegādāties uz bērna 1 gada jubileju

2019. gada 1. oktobris 00:00

2843
Kādu dāvanu iegādāties uz bērna 1 gada jubileju

Dāvanas bērniem vienmēr ir aktuāls jautājums, kuram tā arī nav pareizās atbildes. Cik bērnu, tik raksturu un interešu. Tomēr, ja lielākiem bērniem jau vairāk ir iezīmējušās dažādas intereses un hobiji, tad viengadnieka gadījumā ciemiņiem varētu būt sarežģītāk saprast, ko tad no plašā bērnu preču un rotaļlietu klāsta īsti izvēlēties, lai suminātu mazo tik svarīgajā pirmajā dzimšanas dienā.

Lai uzvedinātu jūs uz pareizā ceļa, esam apkopojuši dažas idejas dāvanām, ko droši varat nest uz viengadnieka dzimšanas dienas svinībām un likt uz viņa dāvanu galda.

Koka kluči un figūras
Koka kluči un dažādas koka figūras ir universāla un ilgu laiku noderīga rotaļlieta. Koka kluču pielietojums ir ļoti plašs. Gada vecumā bērns ar tiem spēlēsies pavisam vienkārši, bet vēlāk tie viņam noderēs kā elements daudzās nodarbēs. Kluči var pārtapt leļļu mājā, pilsētā, auto trasē, tornī. Tas ir lielisks būvmateriāls ikvienai bērna idejai.

Kāpēc tieši koka kluči? Jo tie ir bērnam draudzīgi, silti, patīkami taustei, tie nav salaužami. Koka kluči var pat kalpot vairākiem bērniem un paaudzēm, ja par tiem labi rūpējas.

Attīstošās rotaļlietas
Attīstošo rotaļlietu klāsts veikalu plauktos ir patiešām iespaidīgs. Un tas priecē, jo ir iespēja bērniem piedāvāt jēgpilnas rotaļlietas, kas veicina viņu daudzpusīgu attīstību. Viena gada vecumā bērns ir jau ļoti spējīgs un zinātkārs, tāpēc attīstošās rotaļlietas būs laba izvēle, ja vajadzīga dāvana.

Attīstošās rotaļlietas, ka paredzētas šāda vecuma bērniem, var mācīt atpazīt formas, krāsas, figūras pēc to veidiem, salikt vienkāršas konstrukcijas, piramīdas, ielikt un izņemt kaut ko. Tādā veidā tiek attīstīta gan sīkā motorika, gan stimulēta smadzeņu attīstība. Tās arī var būt rotaļlietas ar skaņu elementiem, piemēram, kaut kas jāpiespiež vai jāpakustina, lai rotaļlieta radītu noteiktu skaņu. Dažādas attīstošās rotaļlietas plašā klāstā varat iegādāties vienā no lielākajiem bērnu preču un rotaļlietu veikaliem “XS Rotaļlietas”: https://www.chicco.lv/preces/rotallietas/attistosas-un-muzikalas.html

Mūzikas instrumenti
Bērniem ļoti patīk skaņu pasaule. It īpaši viņi ir sajūsmā par iespēju radīt skaņas paši, tāpēc laba dāvana, kas mazo patiesi iepriecinās, būs kāds mūzikas instruments, ko viņš var izmantot. Tas var būt ksilofons, ermoņikas, bundziņas, neliela izmēra klavieres vai sintezators un citi mūzikas instrumenti. Mūzikas pasaule arī ir tā, kas palīdz attīstīt un stimulēt intelektu. Kā arī nekad nav par agru bērnā modināt interesi par mūziku, varbūt vēlāk tas kļūs par viņa hobiju vai pat profesiju.

Bilžu un taustāmās grāmatiņas
Aptuveni gada vecumā bērnu sāk interesēt arī vienkāršas grāmatiņas, kuros ir uztverami attēli. Tāpēc tā būs laba izvēle dāvanai. Grāmatu klāsts, kas piemērots viengadniekam, grāmatnīcās ir gana plašs, lai nebūtu liela iespēja, ka uzdāvināsiet tādu pašu kā cits ciemiņš. Viengadniekam piemērotas būs bilžu grāmatas ar cietākām lapām, kur ir lieli un saprotami attēli, tos mazais var skatīties kopā ar vecākiem. Jaukas ir arī grāmatiņas, kurām ir pievienoti taustāmi elementi. Piemēram, dzīvnieki, kuriem ir izveidots kažoks, kas līdzīgs īstajam. Bērns to var ar pirkstiem pataustīt.

Rotaļlietas vannai
Vairumam bērnu šādā vecumā jau ļoti patīk doties vannā un plunčāties savu mantiņu ielenkumā. Diemžēl ne visas mantas var doties ūdenī, tāpēc nenāks par sliktu, ja būs krājumā kāda jauna vannai piemērota rotaļlieta. Tā bērnu izklaidēs mazgāšanās laikā, novērsīs uzmanību, kamēr mamma vai tētis izmazgā matiņus, kas bērniem bieži vien nepatīk.