Rekurzeme.lv ARHĪVS

Dzimšanas dienas ballīte bērnudārzniekam – daži ieteikumi

2019. gada 2. oktobris 00:00

160
Dzimšanas dienas ballīte bērnudārzniekam – daži ieteikumi

Diena, kad piedzimis mazulis, vecākiem ir ļoti īpaša. Tāpēc ik gadu šo dienu viņi vēlas atzīmēt un sarīkot atvasei dzimšanas dienas svinības. Ja pirmajos dzīves gados bērns tik ļoti neapzinās, kas īsti šajā dienā notiek, tad jau bērnudārza vecumā dzimšanas diena bērna acīs kļūst par svarīgu dienu. Viņš zina, ka būs kaut kas īpašs, nāks ciemiņi, būs dāvanas, torte, svecīšu pūšana.

Vecāki dzimšanas dienu vēlas noorganizēt nevainojami, tomēr tas nebūt nav viegls uzdevums, jo ir tik daudz iespēju, variantu, ideju. Zināmu spiedienu rada arī sociālie tīkli, draugu ģimenes un bērnu ballīšu aktuālās tendences, kas tiek popularizētas. Ko no tā visa vajag jūsu bērnam?

Nepārspīlēt ar vērienu un izmaksām
Gatavojoties bērnudārznieka dzimšanas dienai, svarīgi atcerēties, ka galvenais ir bērns un viņa prieks. Vecāki nereti pārspīlē un vairāk cenšas piepildīt savas vēlmes un sapņus, varbūt cenšas kompensēt kaut ko, kas pašiem bērnībā nav bijis. Bērna dzimšanas dienai nevajadzētu kļūt par brīdi, kad vecāki izrādās ar savām finansiālajām iespējām. Daudz svarīgāka ir atmosfēra, sajūtas un emocijas, kas valda šajā dienā. Tai nevajadzētu būt pilnai ar stresu un pompozu izrādīšanos radiem un draugiem.

Sarīkot kādu pārsteigumu vai piedzīvojumu
Bērns ļoti novērtēs, ja dzimšanas dienā varēs piedzīvot kaut ko īpašu kopā ar pašiem tuvākajiem cilvēkiem – vecākiem, māsām, brāļiem. Tās var būt brokastis ārpus mājas, piedzīvojumu pārgājiens, ūdens atrakciju parka apmeklējums vai jebkas cits, kas bērnam patiks un sniegs pozitīvas emocijas. Tā arī var būt kāda īpaša dzimšanas dienas tradīcija, ko vecāki iedibina un īsteno katru gadu. Tam obligāti nav jābūt nekam dārgam vai pompozam, galvenais, lai tas ir kaut kas īpašs tieši jūsu bērnam.

Izvēlēties dzimšanas dienai tematiku
Izvēloties dekorācijas, apģērbu un citus elementus svinībām, laba doma ir paņemt vienu vienojošo elementu. Tā var būt krāsa, notikums, arī kāda multfilma vai bērna iemīļots tēls. Ballītes ar multfilmu tematiku bērniem ir ļoti iecienītas, tāpēc ražotāji jau parūpējušies, lai varētu nopirkt gan traukus, gan balonus, gan salvetes un citas lietas ar dažādiem populāriem multfilmu tēliem un aktuālajās krāsās. Bērnudārza vecuma meitenītēm patīk tādi tēli kā cūciņa Peppa, poniji, Disney princeses un citi. Bet puišiem vairāk patīk transformeri, dzeltenie minioni, Makvīns un citi varoņi.

Ņemt vērā bērna vēlmes un intereses
Dzimšanas dienas svinībās vajadzētu iekļaut lietas, kas bērnam patiešām patīk un ir svarīgas. Iesaistīt bērnu un ļaut kaut ko pašam izvēlēties, uzklausīt viņa idejas un vēlmes, ņemt vērā viņa intereses. Nevis tikai paņemt skaistu bildīti no Pinterest un uztaisīt visu tāpat tikai tāpēc, ka, piemēram, mammai tā patīk.

Tas attiecas arī uz dāvanu izvēli. Jāpacenšas atrast ko tādu, kas šobrīd bērnam ir aktuāls un patiesi interesē, lai viņam būtu īsts prieks, dāvanu saņemot. Ja bērnam patīk tā pati jau pieminētā cūciņa Peppa, tad nav jau grūti atrast dāvanas šajā tematikā. Cūciņa Peppa pieejama ne tikai kā mīkstā mantiņa, bet arī kā figūriņa, kas darbojas īstā Peppas mājā. Cūciņa Peppa izmantota kā dekors daudzām mantām, kas bērniem patīk – uz mūzikas instrumentiem, rotaļu virtuves komplektiem, arī uz puzlēm un izglītojošām spēlēm. Vairāk potenciālo dāvanu varat apskatīt bērnu preču un rotaļlietu interneta veikalā: https://www.xsrotallietas.lv/preces/meitenem/komplekti-un-varoni/peppa-pig.html.

Diena, kad atskatīties uz aizvadīto gadu bērna dzīvē
Psihologi iesaka bērna dzimšana dienu tomēr nepadarīt pārāk intensīvu un sakāpinātu, lai emocijas neplūst pāri malām. Daudz labāk būs, ja daļa dienas būs rāma un patīkama, bērns varēs pabūt kopā ar vecākiem un atcerēties gan savu dzimšanas stāstu, gan pārrunāt gadu, kas aizvadīts, atcerēties interesantākos notikumus. Tas bērnam palīdzēs virzīties uz priekšu, redzēt savu izaugsmi, apzināties savas saknes. Tas būs īpašs mirklis gan vecākiem, gan bērnam.