Rekurzeme.lv ARHĪVS

NO SĒKLIŅAS LĪDZ PACIŅAI, NO BITĪTES LĪDZ BURCIŅAI

2020. gada 3. janvāris 00:00

1234
 NO SĒKLIŅAS LĪDZ PACIŅAI, NO BITĪTES LĪDZ BURCIŅAI

ZS “Turaidas” audzētās tējas pati saimniece ir novākusi savā saimniecībā – Dunalkā. Tēju apstrāde un žāvēšana ir viņas roku darbs, katru lapiņu un ziediņu apčubinot ar mīlestību.

“Manteja” - tā ir kvalitātes zīme, par ko var pārliecināties katrs, kas ir baudījis pareizi audzētu, vāktu un apstrādātu tēju!

Saimniece - Zigrīda Manteja – nodarbojas arī ar bišu audzēšanu. Pašu vāktais medus lieliski sader ar karstu tēju!

Zigrīdas padomi:

Tējai jāuzlej nevis mutuļojošs ūdens, bet karsts

Vislabāk medu lietot ar karstu, nevis, piemēram, verdošu ūdeni, jo karstumā medus zaudē savas ārstnieciskās īpašības. Maksimālu labumu no medus jūs iegūsiet, ja to pievienosiet jau gatavai atdzesētai tējai.

Tējai jāļauj ievilkties dabiski

Tējai ievelkoties, nevajag likt traukam virsū vāku, jo tai jāievelkas dabiski. Tai pašai ir jāizstrādājas. Ievilkšanās laiks atšķiras no tējas – ja izmantojama zāļu tēju, mērcēšanas/ievilkšanās laiks ir līdz pat 20 minūtēm.

Tējas var izmantot arī vannām

Vai zināt, ka tējas ir lielisks veids, kā pagatavot kompresi vai vannas pauniņas? Dabīgās zālītes ir lielisks veids, kā uzveikt veselības problēmas un cīnīties ar bezmiegu!

Medu neiesaka likt tējā, bet tikai klāt palaizīt

Noteikti daudzi ir iecienījuši tējai pievienot lielu karoti ar medu, lai aizstātu cukura saldumu, tomēr tas nav ieteicams. Diennaktī ir pietiekami apēst vienu līdz divas ēdamkarotes medus, lai organismu nodrošinātu ar visām medū esošajām vērtīgajām vielām. Savukārt tēju iespējams daudz labāk izbaudīt bez papildu elementiem un garšām, medu tikai palaizot klāt.

MEDUS

BIOLOĢISKI PRODUKTI:

  • zāļu tējas
  • kārklu žodziņi

EKSKURSIJAS UN LEKCIJAS par:

  • zāļu tējām
  • pirtslietām
  • biškopību
  • dekoratīvajiem kārklu žodziņiem

Bioloģiskā zemnieku saimniecība “Turaidas”
Durbes novads, Dunalkas pagasts

ZIGRĪDA MANTEJA
Tālr. 29649900


e-pasts: zmanteja@inbox.lv