Rekurzeme.lv ARHĪVS

Jumta koka konstrukcija

2019. gada 16. novembris 00:00

221
Jumta koka konstrukcija

20191114-1255-1-jumta-koka-konstrukcija.
Jumta koka konstrukcija ir rūpnieciski sagatavotas koka kopnes, kas balstās uz ēkas ārsienām vai uz papildus iekšējām nesošajām sienām. Jumta koka konstrukcija sastāv no vairākām simetriski izvietotām koka kopnēm, kas nosedz ēku no viena gala līdz otram. 

Jumta konstrukcijas montāžas process ir piemērots pat iesācējam, tāpēc, lai atvieglotu darbu un sniegtu iespēju konstrukciju uzstādīt paša spēkiem, uzņēmums Freimans Timber Constructions, veicot pasūtījuma izpildi, pievieno arī montāžas plānu.  Atceries, ja jumta koka konstrukcija tiek celta, izmantojot ceļamkrānu, tā jānostiprina aiz tās augšdaļas.

Visizdevīgākais laiks jumta koka konstrukciju pasūtījuma veikšanai ir ziemas mēneši, kad ražošana nav tik noslogota. Šajā laikā veicot pasūtījumu klientam tiek piedāvāta daudz ekonomiskāka cena nekā vasaras periodā.

Kā tiek veikta jumta koka konstrukciju ražošana?

20191114-1303-2-jumta-koka-konstrukciju-

Satiekoties ar klientu vai saņemot projekta rasējumus, mēneša laikā tiek izveidots koka kopņu risinājums un cenu piedāvājums. Piedāvājam tā cenu mēneša laikā. Ja jumta konstrukcijas aprēķins nepieciešams ātrāk, ieteicams izvēlēties pakalpojumu – projektēšana nedēļas laikā. Freimans Timber Constructions jumta koka konstrukcijas projektē, izmantojot MiTeK programmatūru RoofCon un TrussCon. Katrs projekts tiek izstrādāts individuāli, un augsti kvalificēti projektētāji sagatavo visefektīvāko finansiālo risinājumu. 

Kokmateriāla sagatavošana

Viens no noteicošajiem faktoriem kopņu izturībā ir materiālu kvalitāte, tādēļ Freimans Timber Constructions strādā tikai ar augstākās kvalitātes C24 stipruma ēvelētu egles kokmateriālu.
Metāla savienojuma plāksnes tiek izvēlētas atkarībā no nepieciešamā izmēra un piemērotas konstrukcijas daļām. Izmantojot industriālo zāģi, katra kopnes sastāvdaļa tiek piegriezta precīzi nepieciešamajos izmēros un leņķos.

Koka kopņu ražošana

20191114-1255-3-jumta-koka-konstrukciju-

Koka kopnes tiek novietotas uz speciālas pamatnes, kura izveidota konkrētā projekta īstenošanai. Lai nofiksētu koka kopni, profesionāļu komanda novieto metāla plāksnes uz kokmateriālu savienojumu vietām un ar hidraulisko presi iespiež tās vietā.

Koka konstrukcijas piegāde klientam

Koka kopnes tiek sapakotas un ar specializētu iekštelpu ceļamkrānu ievietotas kravas auto, kas nogādā koka kopnes tieši klientam. Freimans Timber Constructions ir ļoti augsti kvalitātes standarti, tāpēc pēc katra pasūtījuma izpildes uzņēmuma darbinieki turpina uzturēt ciešas attiecības ar klientu un rūpīgi seko līdzi uzstādīšanas procesam, lai pārliecinātos, ka jumta koka konstrukcija tiek uzstādīta kvalitatīvi.