Rekurzeme.lv ARHĪVS

Ziepjakmens lieliskās īpašības Tulikivi kamīnos un kamīnkrāsnīs

2019. gada 21. decembris 00:00

113
Ziepjakmens lieliskās īpašības Tulikivi kamīnos un kamīnkrāsnīs

Izvēlēties īsto siltumapgādes avotu mājoklim nav viegli, jo jāizvērtē dažādi faktori, tai skaitā, uzstādīšanas izmaksas, resursu patēriņš, radītā siltuma akumulācija, efektivitāte un saglabāšanās, lietošanas ērtums un drošība, pievilcība un praktiskums. Unikālās Tulikivi ziepjakmens kamīnkrāsnis un kamīni, kas ražoti Somijā, pēdējos gados ieguvuši arvien plašāku atpazīstamību un popularitāti daudzu mājokļu īpašnieku vidū, kuri novērtē augstu kvalitāti, estētisku dizainu un ērtu telpu apsildīšanu. Viens no galvenajiem Tulikivi siltuma avotu efektivitātes noslēpumiem ir to materiāls – ziepjakmens. Turpinājumā iepazīsimies ar tā unikālajām priekšrocībām!

Kas ir ziepjakmens?

Ziepjakmens izveidojies jau pirms daudziem miljoniem gadu Somijā, lavas izvirdumu un tektonisko plākšņu saduršanās rezultātā. Izejot cauri vairākām pārveidošanās fāzēm, radās īpaši vērtīgs iezis – ziepjakmens, kas ietver daudz vērtīgu īpašību.

Somijā ir vismaz simts vietu, kur tiek iegūts ziepjakmens, un Tulikivi krāšņu ražošanai tiek izmantots Kuhmo, Suomussalmi un Nunnanlahti raktuvēs iegūtais materiāls. Lielākā daļa ieguves vietu atrodas Somijas austrumos. Ģeologi izpētījuši, ka tieši Nunnanlahti atrodamais ziepjakmens ir ar visaugstāko kvalitāti.

Ziepjakmens sastāvā ir mīksti minerāli, kas ļauj šo materiālu kalt, zāģēt un grebt vajadzīgajā formā. Galvenās divas sastāvdaļas ir magnēzijs un talks. Magnēzijs nodrošina augstu ziepjakmens kamīnu un kamīnkrāšņu izturību savukārt talks ļauj veidot dažādus krāsns dizainus, padarot šos siltuma avotus arī par pievilcīgiem interjera objektiem. Tāpat šīs sastāvdaļas ļauj krāsnij pakāpenisku akumulēt siltumu un pēc tam to arī vienmērīgi izstarot telpā, samazinot nepieciešamo kurināšanas reižu skaitu.

Galvenās ziepjakmens priekšrocības:

  • Ļoti laba siltumvadāmība – ziepjakmens uzbūve ir ļoti blīva, tāpēc materiāls uzsilst ātri un vienmērīgi;
  • Spēja uzglabāt siltumu – šī ir viena no svarīgākajām īpašībām, ar ko izceļas Tulikivi ziepjakmens kamīni un kamīnkrāsnis. To materiāls nodrošina par 20% lielāku siltumietilpību, nekā citiem akmens veidiem, kā arī ilgi saglabā siltumu pēc krāsns izkurēšanās;
  • Izturība pret triecieniem un ķīmiskām vielām – ziepjakmens krāsnis ilgi kalpos, kā arī tās būs viegli kopt, jo skābes to nespēj sabojāt;
  • Patīkams siltums – krāsns radītais siltums ir dabīgs, maigs un patīkams, kā arī telpā no krāsns nerodas putekļi un netiek sausināts gaiss.

Vēlaties uzzināt vairāk par to, kā Tulikivi kamīnkrāsnis un kamīni var uzlabot Jūsu ikdienu? Ienāciet Tulikivi.lv!