Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kas jāzina, ja vēlies lietot acu lēcas?

2019. gada 22. decembris 00:00

47
Kas jāzina, ja vēlies lietot acu lēcas?

Vai zināji, ka gan Latvijā, gan visā pasaulē arvien vairāk cilvēku pastāvīgai vai ilglaicīgai redzes korekcijas izvēlas tieši acu lēcas? Saskaņā ar Euromcontact 2017. gada datiem Latvijā ir vairāk nekā 100 000 cilvēku, kuri nēsā kontaktlēcas, un šobrīd šis skaitlis varētu būt jau krietni lielāks.

Tas, ka lēcas kļūst populārākas, nav pārsteigums, jo šīs medicīnas preces nodrošina dažādas priekšrocības, kas nepiemīt brillēm. Turklāt mūsdienās pieejamo lēcu cena ir plašā diapazonā, tāpēc katrs pircējs var atrast to, kas piemērotāks tieši viņam. Ja arī Tu apsver domu iegādāties lēcas acīm, turpini lasīt, lai uzzinātu svarīgāko par to lietošanu.

Vispirms pie ārsta, pēc tam –pēc lēcām

Viena no lietām, kas jāatceras ikvienam, kurš vēlas nēsāt lēcas redzes korekcijai vai tēla paspilgtināšanai – kontaktlēcas ir medicīnas prece, tāpēc pret to ir attiecīgi jāizturas, un tas nozīmē, ka vispirms ir nepieciešams doties pie optometrista, lai veiktu redzes pārbaudi. Speciālists arī ieteiks, kādas acu lēcas būs piemērotas tieši Tavām acīm un redzes stāvoklim. Noteikti nevajadzētu pirkt lēcas, nezinot, kas Tev ir nepieciešams, jo šādai rīcībai var būt vairākas nepatīkamas sekas:

  • Lēcas rada diskomfortu nēsāšanas laikā;
  • Rodas acu apsārtums un nieze;
  • Lēcas izraisa asarošanu.

Arī tad, ja pirms pāris gadiem esi nēsājis kontaktlēcas, un tagad atkal vēlies atsākt to darīt, vispirms būtu prātīgāk konsultēties ar optometristu. Turklāt atceries, ka tiem cilvēkiem, kas ir jau sākuši lietot lēcas, reizi sešos mēnešos jādodas pie optometrista vai acu ārsta uz pārbaudi.

Ar instrukciju – tāpat, kā ar zālēm!

Iegādājoties kontaktlēcas internetā vai lēcu salonā, vienmēr rūpīgi izpēti to lietošanas instrukciju! Šīs medicīnas preces jāuztver tāpat, kā zāles, un ir strikti jāievēro lēcu nēsāšanas režīms. Piemēram, ja esi nopircis vienas dienas lēcas, tad atceries, ka tās nedrīkst nēsāt ilgāk par noteikto periodu! Tāpat, protams, izpēti arī lēcu kopšanas un ievietošanas/izņemšanas nosacījumus, lai samazinātu komplikāciju risku. Īpaši svarīgi ir rūpēties par roku higiēnu, lai acīs nenonāktu mikrobi un kaitīgas baktērijas. Tāpat arī atceries par lēcu izņemšanu no acīm pirms naktsmiera. Sievietēm jābūt uzmanīgām, lietojot dekoratīvo kosmētiku.

Iegādājies lēcas internetā – Visaslecas.lv!

Lai atvieglotu steidzīgo ikdienu, izvēlies kontaktlēcas interneta veikalā Visaslecas.lv, kur pieejams plašs un daudzveidīgs piedāvājums ikviena pircēja vajadzībām. Šeit atradīsi: vienas dienas, divu nedēļu, mēneša, trīs mēnešu, krāsainās un daudzas citas kontaktlēcas cenās, kas patīkami pārsteigs!