Rekurzeme.lv ARHĪVS

Astigmātiskās jeb toriskās kontaktlēcas: Ko vērts par tām zināt?

2019. gada 24. decembris 00:00

64
Astigmātiskās jeb toriskās kontaktlēcas: Ko vērts par tām zināt?

Tu, iespējams, esi dzirdējis to, ka toriskās kontaktlēcas ir paredzētas astigmātisma korekcijai, taču, vai zini, kas raksturīgs šīm lēcām un kur tās iegādāties visērtāk? Turpini lasīt šo rakstu, kur pastāstīsim vairāk par astigmātisko lēcu būtību un to izvēli.  

Kas ir toriskās lēcas?  

Toriskās lēcas ir kontaktlēcas acīm, kas veidotas īpašā formā. Standarta lēcām ir sfēriska virsma, kas pēc formas līdzinās no volejbola bumbas malas nogrieztai šķēlei. Turpretī toriskās kontaktlēcas ģeometriskā forma līdzinās regbija bumbas pusei.   

Kontaktlēcas astigmātisma koriģēšanai

Toriskās kontaktlēcas paredzētas astigmātisma problēmu risināšanai, kas radušās no atšķirīga radzenes vai lēcas izliekuma acī (radzenes vai lēcas astigmātisma gadījumā). Tas nozīmē, ka acs lēca vai radzene nav regulāri jeb vienādi liekta, bet dažādos virzienos to gaismas laušanas spēja atšķiras. Dzīvē tas nozīmē miglainu redzi un grūtības  skaidri saskatīt smalkas detaļas. Dažkārt arī vertikālas līnijas var izskatīties slīpas. Lietojot toriskās kontaktlēcas, ir iespējams šīs problēmas mazināt un normalizēt redzi.

Torisko lēcu izvēle

Šīs kontaktlēcas tāpat kā jebkuras citas izraksta acu ārsts vai optometrists, vadoties pēc redzes pārbaužu rezultātiem un balstoties uz Tavām ikdienas vajadzībām, kā arī citiem faktoriem, piemēram – hroniskām saslimšanām, lietotajiem medikamentiem u.c. Speciālists ieteiks, kuras astigmātiskās lēcas ir piemērotākās tieši Tavām acīm.

Pirms iegādājies šīs lēcas, padomā par to, kā tās pielāgosies Tavām acīm – tā kā toriskās kontaktlēcas ir veidotas īpašā formā, ir jāpārliecinās, ka tās der tieši Tavām acīm, atbilstoši piegulst un nodrošina komfortu nēsāšanas laikā. Šīm lēcām ir vairākas raksturīgas dizaina īpašības, tai skaitā, īpaša forma, kur apakšdaļa ir nedaudz nogriezta, plānākas un biezākas zonas, kā arī stabilizācija, ko nodrošina lēcas biezums vai svars.

Toriskās kontaktlēcas iegādājies interneta veikalā Manaslecas.lv!

Ietaupi laiku un naudu, iegādājoties vajadzīgās kontaktlēcas, kopšanas šķīdumus un citus piederumus interneta veikalā Manaslecas.lv. Šeit pieejamas acu lēcas no labākajiem ražotājiem, kas iecienīti visā pasaulē. Ienāc un aplūko jau šodien!