Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: "Dunikas" basketbolisti Grobiņas novada čempiona titulu nodod "Vērgalei"

Rekurzeme.lv/Kursas Laiks/Uldis Dobelis

2020. gada 14. februāris 23:39

19401
FOTO: "Dunikas" basketbolisti Grobiņas novada čempiona titulu nodod "Vērgalei"

Piektdien, 14. februārī, Grobiņas Sporta centrā "Vērgales" basketbolisti Grobiņas novada čempionāta aizraujošā finālspēlē uzvarēja "Duniku". Bronzas medaļas ieguva "Grobiņas" basketbolisti.

Vispirms spēlē par trešo vietu "Grobiņa" pārliecinoši ar 101:64 uzvarēja "Lesjoforu".

Pagājušā gada Grobiņas novada čempioni "Dunikas" basketbolisti uz fināla maču pret "Vērgali" ieradās sešu spēlētāju sastāvā, bet līdz pat mača pēdējām sekundēm cīņu aizvadīja piecatā. Pirmajā ceturtdaļā pēc trim nospēlētām minūtēm ar precīzu tālmetienu rezultātu atklāja "Vērgales" basketbolists Edgars Sviklis, uz ko "Dunika" nākamajā uzbrukumā atbildēja ar Artura Malakauska precīzu tālmetienu. Abas komandas turpinājumā apmainījās ar vēl precīziem tālmetieniem, bet pēc pirmās ceturtdaļas ar 18:17 vadībā bija "Vērgale".

Otrajā ceturtdaļā rezultāts divas reizes bija neizšķirts - 26:26 un 29:29, bet pēc pirmā puslaika vērgalniekiem bija piecu punktu pārsvars - 36:31.

"Vērgale" lielāko pārsvaru iekrāja trešajā ceturtdaļā, pēc kuras bija vadībā ar 59:50. "Dunikas" spēlētāji piecatā cīnījās līdz galam un nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām uz mirkli pārņēma vadību ar 64:63. Savukārt 20.1 sekundi pirms mača biegām "Vērgalei" bija tikai viena punkta pārsvars - 72:71. "Dunikai" pēdējais uzbrukums bija nesekmīgs un vērgalnieki kļuva par čempioniem, uzvarot ar 75:71.

Spēlētāju komentārus par čempionātu lasiet "Kursas Laika" 20. februāra numurā!