Rekurzeme.lv ARHĪVS

Viss, kas jums būtu jāzina par lūpu palielināšanu

2020. gada 23. februāris 00:00

200
 Viss, kas jums būtu jāzina par lūpu palielināšanu

Skaistas un pilnīgas lūpas vienmēr tika uzskatītas par vienu no galvenajām skaistuma pazīmēm. Lūpas ir viena no pamanākajām sejas daļām. Tieši šī iemesla dēļ mūsdienu kosmetoloģijā lūpu palielināšana ir viena no populārākajam procedūrām. Kā tā tiek veikta, cik ilgs ir injekciju efekts un kas ir hialuronskābe? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem mums sniegs plastiskais ķirurgs Dr. Jānis Žaržeckis.

Kas ir lūpu palielināšana?

Lūpu palielināšana ir kosmētiska procedūra, kuras laikā ar filleru injekciju palīdzību tiek palielināts lūpu apjoms. Filleru sastāvā ir dabiska viela - hialuronskābe. Hialuronskābe ir cilvēka ādas komponents, kura galvenā funkcija ir zemādas tukšumu aizpildīšana. Šāds efekts arī tiek panākts - injekcijas laikā tiek aizpildītas lūpu zemādas krociņas. Tieši tāpēc lūpas izskatās pilnīgākas un formīgākas. Ar filleru palīdzību tiek ne tikai tiek uzlabota lūpu forma, bet arī tās tiek mitrinātas.

Kā notiek procedūra?

Procedūras laikā speciālists ar smalkas adatas palīdzību zem ādas tiek ievadīti hialuronskābi saturoši filleri. Tiek veikti vairāki dūrieni, veidojot nepieciešamu un proporcionālu lūpu formu. Tad injekcijas vietas tiek rūpīgi izmasētas, un filleri tiek izlīdzināti. Procedūra vidēji aizņem 3-4 minūtes un uzreiz pēc tās pacients var doties mājās.

Vai procedūra ir sāpīga?

Sāpju slieksnis katram cilvēkam var atšķirties, bet pēc savas būtības hialuronskābes injekcijas ir praktiski nesāpīgas, turklāt, lai mazinātu nepatīkamas sajūtas, pirms filleru ievadīšanas uz ādas tiek uzklāts jutību mazinošs krēms.

Pēc procedūras.

Pēc procedūras ir iespējama neliela tūska un asins izplūdumi. Tiem vajadzētu mazināties dažu dienu laikā. Tikai pēc pāris dienām ir iespējams novērtēt pilnu procedūras efektu.

Cik ilgs ir efekts?

Efekts saglabājas vairākus mēnešus pēc procedūras. Pēc pirmās hialuronskābes injekcijas tās efekts var nebūt ilgs, jo tiks aizpildīti lielākie zemādas tukšumi. Taču nākošo injekciju rezultāts saglabāsies ilgāku laiku. Svarīgi atcerēties, ka rezultāts katram cilvēkam ir individuāls, un to nosaka ķermeņa īpatnības. Līdz ar to filleru noārdīšanās laiks katram pacientam ir dažāds.

Vai procedūra ir droša?

Jā, procedūra ir pilnīgi droša. Taču ļoti svarīgi to veikt tikai pie atbilstoša speciālista - sertificēta medicīniska personāla, piemēram, ķirurga vai dermatologa. Tikai tādā veidā jūs varat būt droši, ka procedūra tiek veikta pareizi un tiek ievēroti visi standarti.

Lūpu palielināšana ir mūsdienīga kosmētiska procedūra, ar kuras palīdzību jūs varat realizēt savu sapni par skaistām un formīgām lūpām. Dr. Jāņa Zaržecka un Dr. Tālivalža Krūmiņa plastiskās ķirurģijas klīnikas pieredzējuši ārsti un kvalificēts personāls nodrošinās profesionālu pieeju katram savam pacientam, piemeklēs labāko individuālo risinājumu un palīdzēs jums sasniegt vēlami rezultātu.