Rekurzeme.lv ARHĪVS

Home4you iesaka: iekārtojot dzīvojamo istabu, apdomājiet, kāda loma ir šai telpai jūsu mājās

2020. gada 22. marts 00:00

51
Home4you iesaka: iekārtojot dzīvojamo istabu, apdomājiet, kāda loma ir šai telpai jūsu mājās

Dzīvojamā istaba ir vieta, kur mēs pavadām daudz laika ar ģimeni un kur aicinām arī draugus un paziņas. Iekārtojot šo telpu, ir vērts apdomāt, ko tā atklāj par jums.  Vai jūsu dzīvojamās istabas mēbeles aicina piesēst un papļāpāt? Ja atbilde ir nē, tad vērts apsvērt, iespējams, Home4you dīvāni būs lielisks papildinājums jūsu mājoklim.

Home4you iesaka: iekārtojot mājokli, pirmām kārtām pārdomājiet, kādu funkciju vēlaties piešķirt savai dzīvojamai istabai. Vai dīvānam jāuzņem galvenokārt ģimenes locekļi, vai būs arī viesi? Stūra dīvāns vai dīvāna un pufa kombinācija dod telpā esošajiem iespēju redzēt vienam otru, savukārt pufs un klubkrēsls nodrošina papildu sēdvietas. Ir taču jauki reizēm uzņemt lielāku viesu skaitu. Tāpat noderēs arī Home4you paklāji, kas lieliski izskatīsies jebkurā mājoklī.

Taču ko darīt, ja laiku pa laikam ir nepieciešams kādam piedāvāt naktsmājas? Ja dzīvojamo istabu izmantojat arī viesu izguldīšanai, varat izvēlēties izvelkamu dīvānu vai dīvāngultu.
 
Funkcionalitāti ir vērts novērtēt arī citā perspektīvā. Attiecībā uz gaismas ieplūšanu telpā – ja telpā ir logs no grīdas līdz griestiem, tad šādam logam priekšā noteikti var novietot dīvānu uz augstām kājām, lai tādējādi ļautu gaismai ieplūst telpā no dažādiem leņķiem.

Dzīvojamās istabas mēbelēm nav obligāti jābūt no vienas sērijas. Ja izvēlaties šādu variantu, tad laba prakse būtu sekot, piemēram, lai telpā izmantotās koksnes toņi būtu vienādi. Tādējādi ir vairāk iespēju variēt citas detaļas un krāsas. Izvēloties dīvānu, vajadzētu domāt arī par auduma krāsu un materiālu. 

Detaļas kopumā

Pēdējo akcentu viesistabai dod kafijas galdiņš un paklājs. Kafijas galdiņš labāk lai ir mazs, lai pietiktu vietas tam apkārt. Ja ģimenē galda spēles netiek bieži spēlētas un telpā ir arī lielāks ēdamgalds, tad kafijas galdiņam nevajadzētu sacensties ar dīvānu par vietu telpā. Pārvietojamu un vieglu kafijas galdiņu, ja nepieciešams, var novietot blakus klubkrēslam vai izmantot kā papildu galdu, lai vēl vairāk paplašinātu telpas funkcionalitāti.
 
Ja dīvāns un krēsls ir izvēlēts, pasēdēšanas zonu var lieliski sasaistīt kopā, izmantojot lielu paklāju. Tieši liels paklājs piešķir telpai vizuālu plašumu. Papildus izmēram un krāsai svarīgi ir ņemt vērā, vai uz paklāja plānots novietot mēbeles. Ja tā, tad gludas virsmas paklājs ir praktiskāks, jo uz tāda nepaliek mēbeļu kāju nospiedumi.

Lieciet šos ieteikumus aiz auss un iepazīstieties ar piedāvājumu Home4you interneta veikalā.