Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kam pievērst uzmanību, pērkot mazulim šūpuļkrēslu

2020. gada 21. marts 00:00

51
Kam pievērst uzmanību, pērkot mazulim šūpuļkrēslu

Viens no palīgiem, ko jaunie vecāki mēdz izmanto savā ikdienā ar mazuli, ir šūpuļkrēsls, kurš var snieg daudz priekšrocību un ērtību, piemēram, ļaut vecākiem izdarīt kādu darbu, bet paturēt mazuli acu priekšā un drošībā. Šūpuļkrēsls arī var noderēt kā palīgs mazuļa mierināšanas laikā, jo šūpuļkrēsliņi vairumā gadījumu aprīkoti gan ar kustību, gan skaņas funkcijām, kas var palīdzēt bērnam nomierināties.

Ja esat nolēmuši iegādāties šūpuļkrēslu savam mazulim, tad ieteicams ņemt vērā vairākus aspektus, kas palīdzēs nopirkt gan drošu, gan funkcionālu šūpuļkrēsliņu.

  • Drošības josta

Kvalitatīva drošības josta ir būtiskākais elements, ar ko jābūt aprīkotam šūpuļkrēslam. Jau veikalā ieteicams izpētīt drošības jostu, pārliecināties, ka tā ir ērti lietojama, labi nofiksējama, lai mazulis paliktu pareizā un drošā pozīcijā.

  • Regulējama atzveltne

Šūpuļkrēslu lielākoties paredzēts izmantot pirmā dzīves gada laikā, tomēr vajadzības jaundzimušajam un jau vairākus mēnešus vecam mazulim atšķiras, tāpēc ir būtiski pārliecināties, ka šūpuļkrēsla atzveltnes daļa ir regulējama, lai to nolaistu vajadzīgajā slīpumā, nodrošinot bērnam anatomiski pareizu un ērtu pozīciju.

  • Viegli un kompakti salokāms

Lai šūpuļkrēsliņš būtu noderīgs dažādās dzīves situācijas, labāk iegādāties tādu, kas ir viegli saliekams un saliktā veidā ir arī kompakts, jo tad to varēs ielikt līdzi automašīnā un ērtāk pārvietot arī pa māju, ja tas ir nepieciešams. Protams, būs arī vieglāk nolikt šūpuļkrēslu glabāšanai brīžos, kad tas netiek lietots.

  • Kustību un fiksēts stāvoklis

Loģiski, ka šūpuļkrēsliņam vajadzētu šūpoties. Šūpināšana mazuli nomierina un izklaidē, bet jāpārliecinās arī par to, lai šūpuļkrēsliņš ir novietojams statiskā pozā, jo ne vienmēr nepieciešams bērnu šūpināt. Tas ir būtiski arī no drošības viedokļa.

  • Viegli kopjams materiāls

Protams, ka ikviens mazulis ap sevi rada netīrību. Dažādos vecuma posmos šī netīrība var atšķirties, bet jebkurā gadījumā paši būsiet priecīgi, ja nopirksiet šūpuļkrēsliņu, kura pārklājs ir viegli kopjams, noņemams un mazgājams.

Kas jāievēro, liekot mazuli šūpuļkrēslā

Kad runa ir par bērniem, drošība vienmēr ir pirmajā vietā. Tāpēc vecākiem, kuri mazuļa aprūpē izmanto šūpuļkrēslu, jāatceras par vairākām būtiskām lietām, kas nodrošinās, ka atvase krēsliņā jutīsies ērti un būs drošībā.

  • Nekad neatstāt mazuli šūpuļkrēslā bez uzraudzības.
  • Vienmēr piefiksēt bērnu ar drošības jostu.
  • Nenovietot šūpuļkrēslu uz paaugstinātām virsmām.
  • Nenovietot šūpuļkrēslu bīstamu objektu tuvumā.
  • Neturēt mazuli šūpuļkrēslā ilgstoši.
  • Neizmantot šūpuļkrēslu kā guļvietu mazulim.


Ja šie nosacījumi netiek ievēroti, šūpuļkrēsls var apdraudēt mazuļa dzīvību un veselību. Pirms šūpuļkrēsla lietošana arī jāiepazīstas ar ražotāja pievienoto informāciju, kas ir būtiska. Noteikti jāievēro svara un vecuma ierobežojumi, ko ražotājs norādījis, pretējā gadījumā mazulis nebūs šajā šūpuļkrēslā drošībā.

Apskatīt un iegādāties kvalitatīvus, funkcionālus šūpuļkrēslus varat bērnu preču ražotāja Chicco e-veikalā: https://www.chicco.lv/preces/barosanas-kresli-supulkresli/supulkresli.html.