Rekurzeme.lv ARHĪVS

Patēriņa kredīts un tā priekšrocības – vai tas Jums ir piemērots?

2020. gada 29. marts 00:00

60
Patēriņa kredīts un tā priekšrocības – vai tas Jums ir piemērots?

Kad runa ir par naudas jautājumiem, biežāk dzirdam to, ka finansiālu lēmumu pieņemšanu vajadzētu veikt nesteidzīgi, rūpīgi pārdomājot visus “par” un “pret”. Taču, ko darīt, ja radusies situācija, kad jāizlemj un jārīkojas pēc iespējas ātrāk, piemēram, jāatrod veids, kā iegūt papildu finanšu līdzekļus veselības problēmu novēršanai vai pēkšņam mājokļa remontam? Šādos un dažādos citos nopietnos gadījumos cilvēkiem nereti noder kredīti ilgtermiņam, piemēram, patēriņa kredīts. Par to, kas ir patēriņa kredīts un kādas īpašības tam piemīt, lasiet raksta turpinājumā.

Kas ir patēriņa kredīts privātpersonām?

Runājot par ilgtermiņa aizdevumiem internetā, mūsdienās šajā kontekstā ļoti bieži tiek pieminēti tieši patēriņa kredīti, kas pieejami pie dažādiem aizdevējiem. Salīdzinot ar aizdevumu veidiem, paterina kredits ir ilgtermiņa kredīts, kura ietvaros cilvēki var aizņemties lielākas naudas summas, pat vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā, ar atmaksas termiņu līdz pat 10 gadiem.

Ja salīdzinām, piemēram, ar hipotekāro kredītu, cilvēkiem pieejams patēriņa kredīts bez ķīlas, kas ievērojami atvieglo aizdevuma saņemšanas procesu. Savukārt, salīdzinot ar īstermiņa aizdevumiem, patēriņa kredīts internetā nodrošina zemākas procentu likmes. Tas savukārt nozīmē, ka izšķirošās situācijās, kad cilvēkam ātri nepieciešams aizdevums, salīdzinot dažādas iespējas, būs izdevīgāks ilgtermiņa kredīts bez ķīlas - patēriņa kredīts.

Kādiem nolūkiem visbiežāk izmanto patēriņa kredītu?

Dažādi citi ilgtermiņa kredīti, piemēram, mājokļa kredīts vai studiju kredīts jau ar tā nosaukumu parāda galveno mērķi, kādam nauda tiks izmantota. Savukārt patēriņa kredīts var tikt izmantots daudzpusīgākiem nolūkiem, tai skaitā:

●    Mājokļa remontam;
●    Mēbeļu un sadzīves tehnikas iegādei;
●    Automašīnas iegādei;
●    Ārstniecībai;
●    Izglītībai;
●    Lielāku rēķinu segšanai un citiem mērķiem.

Atšķirībā no mazāka apjoma un atmaksas termiņa aizdevumiem kredīti internetā ilgtermiņa nav piemēroti ikdienas izdevumu segšanai vai nenozīmīgu pirkumu veikšanai.

Lai arī patēriņa kredīti internetā šobrīd pieejami ir diezgan viegli, pirms pieteikšanās vajadzētu rūpīgi pārdomāt nepieciešamību pēc aizdevuma, kā arī iespējas to laikus atmaksāt. Pret jebkura veida aizdevumu noformēšanu jāizturas atbildīgi! Vairāk par patēriņa kredītiem varat uzzināt  mājas lapā.