Rekurzeme.lv ARHĪVS

Vēlamies sniegt precīzu atbildi uz jautājumu - cik maksās manas ēkas kopnes?

2020. gada 19. septembris 00:00

85
Vēlamies sniegt precīzu atbildi uz jautājumu - cik maksās manas ēkas kopnes?

Lai gan nevaram sniegt precīzu sākotnējo skaitli (bez papildu konsultācijām un aprēķiniem), tomēr varam sniegt izsmeļošu cenu ceļvedi, kas palīdzēs jums saprast, kā veidojas jumta kopnes cenas.

1. Mājas ģeometrijas izveide. Šis ir atbildīgs posms, kad ņemot vērā visu klienta piestādīto informāciju, tiek veidota mājas ģeometrija.

2. Tiek veidota jumta plakne. Lai veiktu visus nepieciešamos aprēķinus, ir nepieciešams izanalizēt pašu projektu un klienta sniegto informāciju.

3. Balstoties uz iegūtiem aprēķiniem un rasējumiem, tiek veidotas kopnes, kas ir paredzētas konkrētam projektam.

4. Šajā posmā jumta plaknē tiek noteikts kopņu izvietojums. Šis posms nodrošina, ka koka kopnes vienmērīgi sadala slodzi.

5. Projekta izstrādi noslēdz piedāvājuma aprēķins. Galēja cena ir atkarīga no kopņu daudzuma. Tomēr ir jāpiebilst, ka ražojot vairākas kopnes, vienas kopnes izmaksas samazinās. Jo neatkarīgi no tā vai tiek ražotas vienas, divas vai trīs kopnes, ir jāveic projekta izstrāde un parametru aprēķins, tāpēc matemātiski jo vairāk vienādas kopnes tiek saražotas, jo mazākas ir vienas kopnes izmaksas.

Lai jūs labāk saprastu, kā veidojas jumta kopnes cenas, ir jāsaprot, ka jumta kopne ir iepriekš sagatavots rāmis jumtam. Šīs saliekamās vienības samazina darbaspēka izmaksas un padara montāžu ātru un ērtu. Jumta kopnes tiek ražotas ar tērauda plāksnēm savienojumos, kas palielina sākotnējo cenu, bet samazina kopējās darbaspēka izmaksas, jo tās nav jāsamontē uz vietas.

Jumta kopnes cenas ir zemākas, tās ir ātrāk uzstādāmas un izturīgākas nekā tradicionālās siju konstrukcijas. Jumta kopnes ir lieliski piemērotas lielākām mājām, kur nav paredzēts ierīkot papildu starpsienas vai balsta konstrukcijas.

Jumta kopnes cenas labvēlīgi ietekmē fakts, ka laiks, kas ir nepieciešamas to uzstādīšanai, ir krietni mazāks, ja mēs to salīdzinām ar, teiksim, spārēm.

Dzīvojamo māju celtniecībā jumta kopnes cenas ir apmēram uz pusi mazākas par metālkonstrukciju izmaksām.
Par katru laiduma metru cena palielinās. Lai arī cenas palielinās līdz ar slīpumu, precīza summa ir lielā mērā atkarīga no kopņu veida, jumta veida.

Kopņu projektēšanā un kokmateriālu tirgus svārstībās ir pārāk daudz mainīgo, lai šajā rakstā precīzi noteiktu cenu. Centāmies izklāstīt pamatfaktorus, kas ietekmē cenu svārstības. Katrs konkrētais projekts ir atšķirīgs, tāpēc par konkrētām cenām konsultējieties ar mums.