Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: "Vaiņode" Latvijas handbola čempionātu vīriešiem sāk ar negaidītu uzvaru Ludzā

Rekurzeme.lv/Kursas Laiks

2020. gada 13. septembris 10:02

2866
FOTO: "Vaiņode" Latvijas handbola čempionātu vīriešiem sāk ar negaidītu uzvaru Ludzā

PAPILDINĀTS AR BILDĒM. Ar uzvaru sestdien Ludzā "SynotTip" virslīgas sezonas sacensības vīriešiem uzsākusi "Vaiņode", vēsta Latvijas Handbola federācija (LHF).

"Vaiņode" izbraukumā pārsteidza Ludzas "Latgolu" un virslīgas sezonas atklāšanas spēlē izcīna uzvaru ar 35:29 (22:19).

Pa deviņiem vārtiem "Vaiņodei" guva Ainārs un Oskars Pāvili, kamēr Ludzas vienībai rezultatīvākais ar septiņiem "goliem" bija Roberts Rancāns.

Spēles pirmajā puslaikā abas komandas cīnījās līdzvērtīgi, tomēr pēc aizvadītām 30 minūtēm nelielu pārsvaru bija ieguvusi  "Vainode" - 22:19.

Otrajā puslaikā vaiņodieši palielināja savu pārsvaru, četrus vārtus deviņās minūtēs pēc puslaika pārtraukuma gūstot Oskaram Pāvilam, kurš panāca 29:23. Ludzas klubs pieprasīja pārtraukumu, bet nekas būtiski nemainījās, "Vaiņodei" svinot uzvaru ar 35:29.

"Ja sezonu sāk ar uzvaru, tad emocijas vienmēr ir pacilājošas, bet tās nevar pārvērsties par ikdienas emocijām," pēc mača teica "Vaiņodes" treneris Zigmunds Mickus. "Sezona ir tikko sākusies gan pretiniekiem, gan mums. Acīmredzot mēs vairāk bijām noskaņojušies uzvarai. Domāju, pavasarī Ludzas jaunie puiši būs nopietni pretinieki jebkurai komandai. Arī mēs neesam nekādi vecie - mums ir jaunība un pieredze, kā arī cīņasspars, kas palīdzēja šajā spēlē."

"Ludzā nebijām uzvarējuši piecus gadus, kaut gan bijām ļoti tuvu uzvarai vairākās spēlēs," piebilda treneris. "Nedaudz jāpiestrādā arī pie aizsardzības. Iemest 35 vārtus ir skaisti, bet ielaidām 29, kas modernā handbolā nav ļoti daudz, tomēr būtu lielāks prieks, ja ielaistu, piemēram, 26 vārtus. Aizvadījām labu spēli, jo bijām noskaņojušies un spēlējām kā komanda."

Par izšķirošo momentu spēlē treneris nosauca otrā puslaika sākumu, kad viesi labi nospēlēja mazākumā. "Kad spēles gaitā ieguvām arī vairākumu, spējām to disciplinēti realizēt. Pārsvaru ieguvām otrā puslaika vidū," uzsver Mickus.

Komandas mērķis šajā sezonā ir iekļūšana labāko četriniekā, iztiekot ar saviem spēlētājiem no Vaiņodes sporta skolas. Starpsezonā komandu pameta pamatsastāva spēlētājs Ričards Juzups, kas tagad spēlē "Ogrē", un vārtsargs Andis Silnieks.

Sestdien tiks aizvadītas vēl divas spēles - Rīgas "Celtnieks" - Rīgas ASK/LSPA un "Ogre" - Jūrmalas Sports".

Šosezon virslīgā startā astoņas komandas - Dobeles "Tenax", Rīgas "Celtnieks", "Ogre", Ludzas "Latgols", Rīgas ASK/LSPA, "Jūrmalas Sports", "Vaiņode" un MSĢ/LAT 2000.

Sakarā ar Covid-19 vīrusa straujo izplatību 2019./2020.gada sezonas "SynotTip" virslīgas medaļnieki netika noteikti, sacensības pārtraucot un nenosakot vietu sadalījumu.

Dalībai šīs sezonas Eiropas Handbola federācijas (EHF) un Baltijas Handbola līgas (BHL) turnīros tika ņemts vērā 2018./2019.gada sezonas rangs.

2018./2019.gada sezonā otro gadu pēc kārtas par Latvijas čempioniem kļuva Dobeles "Tenax" handbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Rīgas "Celtnieks" vienību.