Rekurzeme.lv ARHĪVS

Dzīve turpinās, laikraksts – nē

ANITA PLATACE

2020. gada 24. septembris 07:00

1236
Dzīve turpinās, laikraksts – nē

Ko nesagrāva divi kari, to pieveica kapitālisms. Tā pirms laika rakstīju par “Liepājas Metalurga” galu. Nu diemžēl līdzīgi jāsaka par “Kursas Laiku”. Mūsu laikraksts gan karus nav pārdzīvojis, taču dažādas krīzes, politiskās varas un īpašnieku maiņas gan. Un beidz pastāvēt salīdzinoši mierīgā laikā.
Jā, šis ir pēdējais “Kursas Laika” numurs. Ekonomisko situāciju neesam izturējuši. Formāli laikraksta izdošanas tiesības pārņem izdevniecība “Kurzemes Vārds”, bet faktiski “Kursas Laiks” kā zīmols un atsevišķs izdevums vairs neiznāks.
1962. gada 17. maijā tika izdots laikmeta garam un burtam atbilstoša laikraksta “Ļeņina Ceļš” pirmais numurs. Atmodas gaidās 1989. gada 11. novembrī tas idejiski un saturiski pārtapa par “Kursas Laiku”. 2008. gadā tam paralēli informatīvo ceļu sāka interneta portāls “Rekurzeme”. Krasu pavērsienu pieredzējām 2016. gada 30. jūnijā, kad “Kursas Laiks” no trīs reizes nedēļā iznākoša ziņu avota pārtapa par nedēļas laikrakstu.
Laikraksta sejas veidošanas priekšgalā bijis Fricis Plostnieks, Leons Spinga, Aigars Štāls, Marina Mariņi­na, Kristīne Harmsena, Anita Kantāne. Man bija gods šo pienākumu pildīt pēdējos divus gadus. Katru dienu uz redakciju devos ar prieku, jo kopā ar mani bija komanda – zibenīgi informāciju iegūstošā Liene Andersone, strauji profesionāli augošā Zane Gvozde, sporta jomā “līdz ausīm” iegrimušais Uldis Dobelis, asredzīgā kļūdu ķērāja Gunita Skroderēna, ar gaumi un krāsu izjūtu visu kopā liekošā Daira Miķelsone, saimniecisko dzīvi perfekti uzmanošā Liene Harčenko un, protams, laikraksta atpazīstamības seja un unikālus kadrus tverošais Dainis Ģelzis.
Laikraksta materiālus bagātināja ārštata autori – katrs ar savu pieredzi, uzskatiem, izteiksmes veidu: Valija, Ilze, Eva, Kristīne, Sarmīte, Aija, Lāsma, Silvija, Iluta, Dace... Kā pastāvīga vērtība mūs un lasītājus priecēja Viļņa Bulava karikatūras. Un vai jūs zinājāt, ka aiz reālā optimista vārda bija paslēpies Andris Kapiņš? Neatsveramu vērtību laikrakstam deva Reiņa Baha novadpētniecības stāsti un nelaiķa Alfrēda Lejas līdzpārdzīvojumu raisošās bērnības atmiņas.
Labāk, lai mūsu pietrūkst, nekā paliekam pāri. Dzīve turpinās.