Rekurzeme.lv ARHĪVS

Rudens kross Kazdangā

ULDIS DOBELIS

2020. gada 24. septembris 07:00

53
Rudens kross Kazdangā

Saulainajā sestdienā Kazdangā gandrīz simts dalībnieku pieveica otro reizi notikušo “Rudens krosu Kazdangā”.
Šogad Covid-19 dēļ skriešanas sacensības visā Latvijā ilgu laiku bija atceltas, vairākas sacensības pārceltas uz nākamo gadu. Situācijai uzlabojoties, ir atļauts rīkot sacensības, ievērojot visus epidemioloģiskos drošības pasākumus. Līdz ar to arī Kazdangā varēja sarīkot skriešanas sacensības, informē Kazdangas sporta metodiķe Rigonda Ņikiforova.

Trasē ezera laipa
Ja pērn pirmajā krosā lietus gāza kā ar spaiņiem, tad šogad laikapstākļi skrējējiem bija labvēlīgi. Krosā uz starta stājās 95 dalībnieki. Viņi bija ieradušies no tuvākām un tālākām vietām: Aizputes, Aizputes pagasta, Nīkrāces, Kalvenes, Skrundas, Liepājas, Kuldīgas, Valtaiķien, Sermītes, Apriķiem, Laidiem, Sieksātes, Dundagas, Pelčiem, kā arī vietējie sportisti no Kazdangas.
R. Ņikiforova norāda, ka šogad nedaudz tika pamainītas divu grupu trases – īsakas distances. Garo distanču skrējējiem bija iespēja skriet pāri ezera laipai, kas ir 190 metrus gara. Pēc pasākuma tika saņemtas pozitīvas atsauksmes, ka patikusi pasākuma atmosfēra un iegūtas pozitīvas emocijas, skrienot pa parka taciņām.
“Paldies visiem dalībniekiem, palīgiem, brīvprātīgiem tiesnešiem un fotogrāfei, bez jums šis pasākums tik raiti nenotiktu un nebūtu iemūžināts bildēs. Paldies Kazdangas pagasta pārvaldei par atbalstu. Uz tikšanos nākamajos pasākumos!” gandarīta bija krosa organizatore.

Skrien dažādas distances
Pirmajā vecuma grupā, kur 300 metru distancē sacentās 2014. gadā dzimušas un jaunākas meitenes, uzvarēja Alita Lineta Zēberga, otrā bija Enija Megija Matisone (abas no Kazdangas), trešā palika Odrija Biciņa (Liepāja). Zēniem šajā vecuma grupā ātrākais bija Krišjānis Fersters (Laidi), aiz sevis atstājot aizputnieku Kārli Ļaudamu un kazdandznieku Lauri Radvilu.
Otrajā vecuma grupā 600 metru distancē no 2013. līdz 2010. gadam dzimušo meiteņu konkurencē uzvarēja Anna Ferstere (Laidi), otrā bija Zane Štēbele (Skrunda), bet trešā palika Evelīna Jostmane (Aizpute). Zēniem triumfēja Kristers Salna (Aizpute), otrais bija Justs Liekmanis (Skrunda), trešais – Sandris Salna (Aizpute).
Trešajā vecuma grupā 1200 metru distancē no 2009. līdz 2006. gadam dzimušo meiteņu konkurencē ātrākā bija Keita Upeniece (Aizpute), otrā finišēja Enija Geste (Aizputes pagasts), trešā – Leila Lelde Zēberga (Kazdanga). Zēniem uzvarēja Niks Ričards Odiņš (Sermīte), otrais bija Artūrs Radvils (Aizpute), trešais palika Lukass Hillermanis (Sieksāte).
Ceturtajā vecuma grupā, kur no 2005. līdz 2002. gadam dzimušām jaunietēm bija jāskrien trīs kilometri, uzvarēja kuldīdzniece Betija Grabovske, otrā bija aizputniece Renāte Ausmane, bet trešā finišēja kazdandzniece Lauma Zēberga.
Jauniešu konkurencē uzvarēja Mariuss Hillermanis (Sieksāte), otrais bija Raivo Liekmanis (Nīkrāce), trešais palika Jonass Hillermanis (Sieksāte).
Piektajā vecuma grupā septiņu kilometru distancē no 2001. līdz 1986. gadam dzimušām sievietēm startēja vienīgi kazdandzniece Liene Zēberga. Vīriem šajā grupā uzvarēja apriķnieks Gints Bokums, sekoja Rihards Matisons un Mareks Ņikiforovs (abi no Kazdangas).
Sestajā vecuma grupā, kur startēja dāmas, kas dzimušas 1985. gadā un vecākas, uzvarēja Egija Tamsone (Kazdanga), otrā bija Maija Pūpola (Aizpute), trešā – Zane Ferstere (Laidi). Vīriem ātrākais bija Jānis Tamsons, otro vietu ieguva Rainers Meiers (abi no Kazdangas), trešais bija Normunds Kalniņš (Aizputes pagasts).
Nūjotāji sacentās trīs kilometru distancē – uzvarēja Ilgvars Bebrišs (Pelči), otrā bija Vēsma Martuzāne (Aizpute), trešā palika Daiga Bebriša (Kuldīga).