Rekurzeme.lv ARHĪVS

Slavē jauno trasi

ULDIS DOBELIS

2020. gada 24. septembris 07:00

85
Slavē jauno trasi

Dalībnieki bija sajūsmā par piedzīvojumu sacensību “Drosmes skrējiens” jauno trasi Liepājas pilsētvidē.

Pagājušajā sestdienā lieliskos laikapstākļos trešo reizi Liepājā notika piedzīvojumu sacensības “Drosmes skrējiens”, kurās, līdzjutēju atbalstīti, ar jauno pilsētvidē veidoto trasi, šķēršļiem un spēka uzdevumiem cīnījās 328 dalībnieki, informē “Drosmes aģentūras” komunikācijas speciāliste Inga Andersone.

Pilsētvidē lielāks atbalsts
“Drosmes skrējiens” šogad Liepājā piedzīvoja pārmaiņas, jo organizatori skrējienu pārcēla no Beberliņiem uz pilsētvidi, padarot to dinamiskāku un interesantāku gan dalībniekam, gan līdzjutējiem. Dalībnieki skrējienus grupās līdz simts dalībniekiem sāka stadionā “Daugava”, bet tālāk demonstrēja spēku, veiklību un ātrumu septiņu kilometru šķēršļu trasē, kas vijās cauri “Olimpijas” stadionam, pludmalei, Jūrmalas parkam un piegulošajai teritorijai. Dalībniekiem bija pieejama gan septiņu kilometru, gan izturīgākajiem 14 kilometru garā trase jeb divi īsās trases apļi.
“Baigi perfektā trase. Domāju, ka šogad organizatori ir labi pacentušies. Man personīgi ļoti patika, diezgan izaicinoši bija. Man liekas, ka nekur Latvijā nav bijusi peldēšana pāri airēšanas kanāliņam, arī jūrmalā ap boju. Baigie malači. Organizatori bija padomājuši, kā sataisīt trasi. Vienu mirkli gan bija taisns gabals gar jūrmalu, es personīgi uzreiz sajutu, kā skrējēji sāka iet prom, pēc tam baigi grūti bija viņus sadzīt,” pēc finiša stāstīja liepājnieks Aivis Tints.
Viņaprāt, pārmaiņas noteikti izdevās. “Man šī vieta daudz labāk patika. Daudz interesantāk, daudz vairāk atbalstītāju gar trases malām, bija uzreiz svētki. Mežā nav tas cilvēku daudzums. Cilvēku atbalsts bija papildus stimuls iet ātrāk uz priekšu,” piebilda A. Tints.

Trasē pazaudē čipu
 Aizputes novada pārstāvis Artis Ķemeris atzina, ka trase bija ātra, viņam tā patika. Viņš piedalījās 14 kilometru skrējienā. “Paliku ceturtais, ja nebūtu pazaudējis čipu, tad būtu savādāk. Kamēr es to atradu! Pie tīkla aizķērās, izlīdu cauri un skatos, ka nav. Jutu, ka kaut kas aizķērās. Labi, ka pamanīju,” stāsta A. Ķemeris.
Viņš piedalījās “Drosmes skrējiena” visos posmos. Pirmajā posmā Rīgā izdevās uzvarēt, Pļaviņās tika iegūta trešā vieta, bet pēc tam Ikšķilē neskrējās un bija jāsamierinās ar sesto vietu.
“Briesmīga skriešana plus vēl šķēršļi pa vidu, sita no tempa ārā. Peldēšana daudz spēka prasīja, arī baļķa vilkšana un maisa nešana,” atzina 14 kilometru distances trešās vietas ieguvējs, liepājnieks Edgars Sprūds. Viņš piebilda, ka pēc katra pārbaudījuma bija jāsakož zobi un jāskrien tālāk, jo konkurenti visu laiku elpoja pakausī.