Rekurzeme.lv ARHĪVS

Gala ceļvedis uz jūsu 17 ciparu VIN numuru

2020. gada 31. oktobris 00:00

55
Gala ceļvedis uz jūsu 17 ciparu VIN numuru

Mēs visi zinām, ka automašīnām ir numura zīme, kas palīdz tās atšķirt, bet, vai jūs zinājāt, ka tām ir arī kaut kas tāds, ko sauc par transportlīdzekļa identifikācijas numuru vai VIN? Katram transportlīdzeklim uz paneļa atrodas 17 ciparu virkne, kas identificē jūsu automašīnu.

Zinot, kā atšifrēt savu VIN, jūs varat uzzināt daudz par savu auto.

Kā Nolasīt Transportlīdzekļa Identifikācijas Numurus 

VIN ir viegli lasāms, kad esat to sapratis. Katrs kārtas skaitlis norāda kaut ko citu par jūsu transportlīdzekli. Nezini savu VIN? Pārbaudiet VIN carvertical.com.

Pirmie trīs numuri jūsu transportlīdzekļa identifikācijas numurā norāda valsti vai reģionu, kurā automašīna tika izgatavota, ražotāju un ražošanas nodaļu.

Skaitļi no četri līdz astoņi ir nedaudz sarežģītāki; tos izmanto, lai pastāstītu par dažādām specifikācijām par jūsu auto, ieskaitot transportlīdzekļa svaru, platformu, modeli, aprīkojumu, motora tilpumu vai zirgspēkus.

Devītais skaitlis jūsu VIN ir aprēķināts cipars, kas vienkārši apstiprina VIN. To izvēlas, izmantojot citus secības ciparus.

Desmitais skaitlis jūsu auto VIN norāda transportlīdzekļa modeļa gadu, bet vienpadsmitais skaitlis - rūpnīcu, kurā automašīna tika ražota.

Pēdējie seši skaitļi VIN secībā ir jūsu automašīnas sērijas numurs un tie palīdz ražotājam identificēt jūsu auto.

VIN un noziedzības novēršana

Vai zinājāt, ka jūsu VIN numurs var novērst krāpšanu, zādzības un auto pazušanas gadījumus? Diemžēl auto noziegumi ir diezgan izplatīti un VIN ir viens no daudziem veidiem, kā policija var palīdzēt atgūt pazudušus un zagtus auto vai apturēt auto krāpšanu.
Auto krāpšana

Izmeklētāji izmanto VIN numurus, lai atzīmētu aizdomīgas transportlīdzekļu darbības. Piemēram, auto, kas pēdējos piecus gadus ir reģistrēta Floridā, pēkšņi parādās reģistrācijā Kalifornijā. Nedēļu vēlāk auto atkal tiek reģistrēta Floridā. Tas ceļ trauksmi un dara policijai zināmu, ka varētu būt krāpšanās gadījums, izmantojot transportlīdzekļu klonēšanu. Pirms auto iegādes vienmēr ir svarīgi pārbaudīt VIN datu bāzē, piemēram, bestvindecoder.com.

Zādzības

Zādzība ir vēl viena liela problēma, ar kuru saskaras transportlīdzekļu īpašnieki. Labā ziņa ir tā, ka jūsu VIN var darboties kā zādzību novēršanas līdzeklis. Kodējot VIN uz logiem un transportlīdzekļa vējstikla,  jūs padarāt savu auto viegli identificējamu un par dārgu noziegumu.

Papildus tam, ja jums ir aizdomas, ka auto ir zagts, varat lūgt VIN un ievietot to auto vietnē, piemēram, carvertical.com, lai uzzinātu, vai ir ziņots par transportlīdzekļa zādzību.

Neriskējiet: Ziniet Savu VIN

Zinot vai iegūstot VIN ir svarīgāk, nekā jūs domājāt. Negadījuma, pazuduša transportlīdzekļa ziņojuma vai VIN zādzības gadījumā policijas darbu tas var padarīt daudz vieglāku, lai jums palīdzētu. Labs padoms ir saglabāt VIN fotoattēlu tālrunī, lai jūs vienmēr būtu gatavs sliktākajam. Esiet drošībā un uzziniet savu VIN!