Rekurzeme.lv ARHĪVS

iPhone12: kas pamato cenu? Kā nopirkt topa viedtālruni, neizkāpjot no dīvāna?

2020. gada 25. novembris 00:00

116
iPhone12: kas pamato cenu? Kā nopirkt topa viedtālruni, neizkāpjot no dīvāna?

iPhone12 – jaunais Apple viedtālrunis, kas “apaudzis” leģendām un gaidām vēl pirms tā parādīšanās dienasgaismā. Kaut arī tiešsaistes prezentācija izkliedēja lielāko daļu jautājumu, tomēr daži jautājumi joprojām ir neskaidri. Ne visas Apple pielūdzēju cerības attaisnojās, piemēram, attiecībā uz operētājsistēmu. Tomēr viedtālrunis iepriecina ar savu ārējo izskatu, izturību un īpaši kvalitatīvu kameru. 

Kādas ārējas izmaiņas notikušas ar vienmēr populāro iPhone?
Pirmkārt, modelis pārsteidza ar saviem asajiem stūriem – noapaļotās korpusa malas ir pagātne! Un tā kā iPhone12 tika nosaukts par jaunās paaudzes modeli, var uzskatīt, ka vēl nākamos 5 gadus jaunajiem Apple viedtālruņiem būs tieši šāda konstrukcija. Nav noslēpums, ka tieši tādi asi stūri bija arī iPhone6, kas tika izlaists pirms 10 gadiem. Tomēr abi modeļi līdzinās viens otram tikai ārēji – divpadsmitā iPhone funkcionāls ir daudz plašāks un mūsdienīgāks.

Augšējais panelis ir pilnībā plakans un veidots no izturīga stikla. Apple īpaši uzsver šo ekrāna stikla īpašību, jo tās izgatavošanā viņi izmantojuši Ceramic Shield materiālu, kas 4 reizes samazina risku sasist telefonu, ja tas ir nokritis. Pateicoties tam, ka augšējā puse ir pilnībā plakana, bet malas ir taisnas, tiek radīts maldīgs iespaids par ierīces trauslumu. Kaut arī ir grūti iedomāties, ka kāds telefons var izturēt kritienu uz flīzēm vai asfalta, turot rokā iPhone12 šī sajūta pastiprinās. Patiesībā izgatavotājs mūs pārliecina par pretējo. Ņemot vērā telefona cenu, drop-testi interneta tīklā pagaidām nav redzēti, bet agri vai vēlu tie parādīsies, un tad mēs varēsim reāli novērtēt jaunā iPhone modeļa izturību.

Uzraksti, kurus agrāk varēja sastapt uz telefona aizmugurējā vāciņa, tagad ir pārcelti uz sāniem, tāpēc viedtālrunis ir kļuvis glītāks un lakoniskāks.

Ērts izmērs
Neskatoties uz ārējā veidola jaunajām “likumsakarībām”, tas ir kļuvis ērtāks turēšanai rokās. Tā izmēri, tāpat kā malas ir aizgūtas no tā paša 6.-tā modeļa, kuru iPhone lietotāju vidū pieņemts uzskatīt par klasisku, pateicoties tā, rokai ērtajam, izmēram. 12.modelis ir iznācis tieši šādos gabarītos. Ja salīdzina iPhone11 ar iPhone12, tad pirmais šķiet īsts milzis un ne tikai tā gabarītu dēļ, bet arī, pateicoties augstajām noapaļotajām sānu malām.

Ja jūs, aizverot acis, paņemsiet rokās iPhone12, bet pēc tam mūsdienīgo Samsung vai Huawei, tad Apple produkts jums šķitīs ne tikai ērts, bet arī īpašs. Potenciālajiem lietotājiem tas ir vēl viens iemesls iegādāties iPhone12, jo ar šādu telefonu jūs varēsiet sajuties “īpašs”. Tieši šim mārketinga trikam ir jākļūst par iPhone12 veiksmīguma garantiju, jo pastāvīgais viedtālruņa lietotājs jau ir noguris no mazliet apnikušā noapaļotā korpusa.

Vienīgais jaunā izskata mīnuss: “Mājas” poga ir zaudējusi savu ērtumu un tagad, nospiežot šo pogu, pirksti neierasti ķeras aiz stūrainā korpusa.

Ekrāns un kameras
Jaunā modeļa asos stūrus izskaidro arī ar OLED ekrāna izmantošana, kas pēc ekspertu domām viedtālruņu pasaulē ir kļuvis par patiešām tehnoloģisku izrāvienu 2020.gadā. Pateicoties tam, ierīce ir ieguvusi īstu melnu krāsu jebkurā ekrāna vietā, tieši tikpat spilgtu un piesātinātu kā PRO modeļos. Pats attēls ir kļuvis daudz kontrastējošāks un precīzāks.

HDR displejam ir palielināts pikseļu skaits, tāpēc šobrīd tas atbilst standartam 1080 p. Atšķirība izšķirtspējā ir redzama jau no pirmā brīža, un lai par to pārliecinātos, jums nav jālasa tehniskie parametri. Izgatavotājs savā iPhone12 un iPhone12 Pro specifikācijā norāda, ka otrajam modelim ir spilgtāks ekrāns, bet atšķirība ir cilvēka acij nemanāma.

Objektīvs un sensori kamerā palikuši bez redzamām izmaiņām, mazliet samazinājusies tikai diagramma bāzes kamerā: с ƒ/1.8 uz ƒ/1.6.Tehnoloģiskie jaunumi lielā mērā skāruši tikai programmatūru. Bet, pateicoties HDR, daudzi objekti kļuvuši atpazīstami, tāpēc arī tiem tagad tiks izmantoti filtri.

Ja  salīdzina fotogrāfijas, kas uzņemtas ar 12. un 11.modeli, tad uzreiz redzams: attēli, kas uzņemti ar pirmo viedtālruni, uzņem sevī vairāk gaismas, un attēls ir precīzāks pat nakts uzņemšanas režīmā. Platleņķa kamera uzņem attēlu ne tik kvalitatīvi kā galvenā kamera, arī nakts režīmā tā nav tik ideāla, salīdzinot ar galveno.

Runājot par komplektāciju, tad, nopērkot iPhone12, jūs neatradīsiet ierasto lādētāju vai pat adapteri. Viss, kas atradīsies kastītē, būs saspraude SIM kartei (šajā viedtālrunī tās ir 2), kā arī bezvadu uzlādes iekārta MagSafe, kas baros jūsu telefonu ar elektroenerģiju, magnetizējoties pie tā caur aizmugures vāciņu.

Kā nopirkt iPhone12, jo tas nemaksā maz?

Un, patiešām, iPhone12 cenu diapazons svārstās no 819 līdz 1629 eiro. Ja šai cenai pievieno vēl dažus nepieciešamus aksesuārus, tad pirkums jums izmaksās vismaz 1000 eiro. Uzreiz atrast šādu summu mēneša budžetā ir sarežģīti, bet noformēt pirkumu uz nomaksu vai kredītā iespējams jebkurā laikā. 

Ja gribat  nomaksāt telefonu savam maciņam nemanāmos ikmēneša maksājumos, tad labākā izvēle būs kredīts. Šis finansēšanas veids karantīnas laikā ir ieguvis vairākas priekšrocības, jo noformēt kredītu tagad iespējams pat attālināti, nav nepieciešams personīgi vērsties bankā.

Par vispārdomātāko risinājumu var kļūt kredīta noformēšana ar speciālu platformu palīdzību, kas ļauj jums izvēlēties visoptimālāko finansēšanas programmu, ko piedāvā kāds no kreditoriem, kas akceptēs uz jūsu pieteikumu. Šāda platforma ir Kredītu Salīdzināšanas Platforma https://ksplatforma.lv/, kas strādā ātri, vienkārši un uzticami. Jums atliks tikai aizpildīt vienu vienīgu pieteikumu un pēc tam izvēlēties optimālo kredītu no saņemtajiem piedāvājumiem un saņemt naudu! Platforma sadarbojas ar Baltijas prestižākajiem kreditoriem un palīdz noformēt gandrīz jebkuru finansēšanas veidu.