Rekurzeme.lv ARHĪVS

Lauku kūkas veiksmes atslēga

2020. gada 12. decembris 00:00

115
Lauku kūkas veiksmes atslēga

Kūka parasti ir neatņemama jebkuru svētku sastāvdaļa. Nereti tieši kūkas griešana ir gaidītākais moments. Tieši šī iemesla dēļ kūkas izvēlei vajadzētu pievērts īpašu uzmanību. Nereti svētku rīkotājiem rodas jautājums, kā izvēlēties kūku, kas garšotu pilnīgi visiem. Tādā situācijā jāizvēlās kūka ar visneitrālāko un klasiskāko garšu. Lielisks risinājums ir lauku torte, kura garšos gandrīz katram visiem. Kas tad ir lauku kūkas un kāpēc viņas ir tik populāras?

Kas ir lauku kūka?
Lauku kūka jeb lauku torte ir kūka, kuras pamatā ir olu biskvīts, vārītā krēma pildījums un ogu ievārījums. Klasiskai lauku tortei ir mīksts biskvīts, kurš lielā izmantoto olu daudzuma dēļ ir īpaši mīksts un gaisīgs. Starp biskvīta kārtām atrodas bagātīgas maiga vārītā krēma kārtas un zapte.

Kāpēc lauku kūkas ir tik populāras?
Mūsdienās lauku kūkas ir tik pieprasītas, galvenokārt, savas izcelsmes dēļ. Tortes nosaukums jau pats pasaka visu priekšā - lauku tortes recepte nāk no mūsu senčiem, kas gatavoja kūkas no īstiem un kvalitatīviem Latvijas produktiem. Tāpēc daudziem lauku kūka asociējas ar bērnības garšu un vecmammas gatavotām tortēm.

Vēl viena lauku tortes veiksmes atslēga ir fakts, ka viņa ir teju universāla. Ir arī ļoti maz cilvēku, kuriem lauku kūka negaršotu.
Lauku tortes pagatavošana nav tik vienkāršs process, jo ir daudz “knifi”, kas jāievēro, lai kūkas biskvīts būtu izdevies. Lai kūkas pagatavošana būtu veiksmīga, ir nepieciešams izmantot pietiekamu olu daudzumu, kā arī tām ir jābūt istabas temperatūrā. Arī mīklas putošanai ir jāpievērš liela uzmanība. Lauku kūkas pagatavošanā ir nepieciešams ievērot daudz dažādu smalku detaļu, pretējā gadījumā biskvīts būs saplacis vai ciets. Lauku tortes cepšana mājas apstākļos nav viegls process, tāpēc dažkārt labāk to uzticēt cilvēkiem, kas ar to nodarbojas ikdienā.

“Kūkas gardas” konditorejas studijā iespējams pasūtīt garšīgākās lauku kūkas, kuras tiek gatavotas, izmantojot kvalitatīvus Latvijas labumus. Studijā ir iespējams izdekorēt jūsu svētku kūku ar gandrīz jebkāda veida rotājumu, uzrakstu vai bildi. Turklāt studijas īpašniece Amanda ne tikai spēs realizēt jūsu vēlmi par sapņu kūku, bet arī pasniedz kūku un citu saldumu meistarklases un online apmācības. To laikā jebkurš interesents var iemācīties, kā pagatavot savu mīļāko torti un uzzināt svarīgus knifus, lai jūsu gatavotā kūka nevienu neatstāj vienaldzīgu.