Rekurzeme.lv ARHĪVS

Nīcas futboliste Karlīna Miksone spēlēs Lietuvā

Rekurzeme.lv

2021. gada 6. janvāris 21:30

145
Nīcas futboliste Karlīna Miksone spēlēs Lietuvā

Latvijas izlases futboliste Karlīna Miksone spēlēs Lietuvas komandā Šauļu "Gintra-Universitetas", vēsta klubs savā tīmekļa vietnē.

Miksone būs otrā Latvijas spēlētāja komandā, pievienojoties citai aizsardzības spēlētājai Anastasijai Ročānei, vēsta LETA.

Klubs cer, ka augumā garā centra aizsardze drīz kļūs par vienu no komandas stūrakmeņiem laukumā.

"Sarunas bija diezgan sarežģītas, jo mums nācās sacensties ar tādiem klubiem kā Sanktpēterburgas "Zeņit" un citām komandām no tādām valstīm kā Šveice un Dānija," ziņo kluba preses dienests, piebilstot, ka novērtē futbolistes izdarīto izvēli un ieklausīšanos kluba argumentos.

Kluba pārstāvji ilgāku laiku ir vērojuši Miksoni Latvijas izlases spēlēs un sekojuši viņas straujajam progresam, spēlētāju dēvējot "par vienu no talantīgākajām spēlētājām Baltijā" un atzīmējot, ka viņa jau ir izveidojusies futboliste.

Klubs uzsver, ka par spīti savai jaunībai 20 gadus vecā Miksone laukumā demonstrē nobriedušu spēli un jau ilgi ir Latvijas pieaugušo izlases sastāvā, debitējot tajā 2015.gada februārī un jau paspējot aizvadīt 37 spēles, lielāko daļu to uzsākot starta vienpadsmitniekā un gūstot astoņus vārtus, tai skaitā gūstot vārtus pret Lietuvas valstsvienību.

Liepājniece arī šo sezonu tika aicināta uz Islandi, kur viņa pavadīja iepriekšējo sezonu Vestmannaeijāras IBV vienībā.

Rimanta Viktoraviča trenētajā komandā Miksone nākamsezon būs iespēja spēlēt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā.

"Es gribēju pēc iespējas ātrāk pieņemt lēmumu, lai varētu koncentrēties uz galvenajiem mērķiem. "Gintra-Universitetas" ir parādījis, ka klubs mani tiešām gaida un tic manām iespējām. Esmu sajūsmā par iespēju pievienoties spēcīgākajai komandai Baltijā," saka latviete.

Futbolistes karjeru aizsardzības spēlētāja uzsāka "Liepājas metalurga" komandā septiņu gadu vecumā, sākumā trenējoties kopā ar zēniem. Liepājā dzimusī Miksone bērnību bērnību aizvadīja Nīcā un vienubrīd pat pārstāvēja zēnu komandu.

Atceroties spēles ar "Gintra-Universitetas", futboliste izceļ vienu pirms diviem gadiem notikušo Baltijas līgas maču, kurā guva savus pirmos vārtus šajās sacensībās un par spīti zaudējumam labi nospēlēja.

"Uzskatu, ka šī sezona man būs lieliska iespēja pierādīt, ko varu, tāpēc uz Šauļiem nāku ļoti motivēta. Sekoju līdzi pagājušās sezonas "Gintra-Universitetas" sniegumam Eiropā un uzskatu, ka nākamsezon kopā mēs varam šo komandu atgriezt elitē - 32 spēcīgāko komandu vidū," saka Latvijas izlases spēlētāja.

1,82 metrus garā futboliste savas priekšrocības laukumā saskata iespējās uzvarēt divcīņās "otrajā stāvā" un būt ārkārtīgi bīstamai pretiniecēm soda laukumā. Tāpēc viņa joprojām daudz strādā, lai uzlabotu spēli ar galvu. Viņa uzsver arī, ka nebaidās no fiziska kontakta spēlē.

Pagājušajā sezonā Islandes klubā Miksone bija viena no komandas līderēm - viņa visus mačus sāka pamatsastāvā un piecreiz iekaroja pretinieču vārtus.