Rekurzeme.lv ARHĪVS

"Vaiņodes" handbolistus eksprestestu nepieejamības dēļ vēl neredzēsim laukumā

Rekurzeme.lv

2021. gada 25. janvāris 15:44

299
"Vaiņodes" handbolistus eksprestestu nepieejamības dēļ vēl neredzēsim laukumā

Covid-19 eksprestestu nepieejamības dēļ pagarināts pārtraukums "SynotTip" Latvijas handbola virslīgā, ziņo Latvijas Handbola federācija (LHF).

Janvāra beigās vai februāra sākumā tika plānots atsākt handbola virslīgas turnīru, kurā startē astoņas pašmāju komandas, to skaitā arī "Vaiņodes" handbolisti. Lai nodrošinātu sportistu drošību Covid-19 pandēmijas apstākļos, bija paredzēts izmantot eksprestestus, kādi tika veikti Latvijas izlases kvalifikācijas spēļu sabraukumos, vēsta LETA.

Izlases sabraukumu laikā LHF eksprestestus iegādājās no Eiropas Handbola federācijas (EHF), no kurienes bija plānots nopirkt testus arī virslīgas turnīra vajadzībām. Tomēr lielā pieprasījuma dēļ šobrīd EHF eksprestesti nav pieejami, kā arī nav skaidrības par potenciālo datumu, kad tos atkal varētu iegūt lietošanā.

Tāpat iepriekš LHF ziņoja, ka pēc Ministru kabineta (MK) jaunākajiem lēmumiem par Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanu tika atļauts sākt treniņus un sacensības nepilngadīgajiem sportistiem, kas ir junioru izlašu sastāvā. Precizējot un skaidrojot šo MK noteikumu anotāciju ar Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departimentu, LHF ģenerālsekretārs Normunds Blome secinājis, ka pašlaik jaunatnes izlašu sportisti nevar pilnvērtīgi atgriezties treniņprocesā un sacensībās, izņemot Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēkņus.

Līdz ar to LHF vadība lēmusi šobrīd neatsākt handbola virslīgu, lai izvairītos no sportistu un viņu ģimeņu inficēšanās riska.