Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: Liepājnieces laukumā atgriežas ar zaudējumu Slovākijas komandai "Čajku"

Rekurzeme.lv

2021. gada 25. janvāris 21:36

2014
FOTO: Liepājnieces laukumā atgriežas ar zaudējumu Slovākijas komandai "Čajku"

"Liepājas/LSSS" basketbolistes pirmdien, 25. janvārī, Liepājas Olimpiskajā centrā Eiropas Sieviešu Basketbola līgas A grupā ar 77:84 (25:24, 21:22, 16:24, 15:14) piekāpās Pještjani "Čajku" no Slovākijas, kas svinēja trešo uzvaru pēc kārtas.

"Liepājas/LSSS" vienībā 22 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Rūtai Veiderei, ar 18 punktiem izcēlās Ketija Vihmane, kamēr vēl 14 punktus pievienoja Līna Loceniece. Uzvarētāju labā 29 punktus iemeta Terēze Palenikova, bet 25 punktus un 15 atlēkušās bumbas nopelnīja Lea Miletiča, vēsta LETA.

Liepājas komanda ar vienu zaudējumu A grupā ieņem ceturto vietu starp sešām komandām, bet līdere ar trim panākumiem ir "Čajku".

Otrdien pulksten 18 liepājnieces savā laukumā spēkosies ar Ukrainas komandu "Prometey".

Eiropas Sieviešu Basketbola Līgā Liepājas komanda nonāca A grupā, kurā arī notika vairākas izmaiņas, jo situācija ar “Covid-19” un dažādiem ierobežojumiem vairākās valstīs, plānotie sabraukuma datumi tika mainīti vairākas reizes. Liepājas posma datumi vien tika mainīti četras reizes (oktobra sākums, decembra sākums, janvāra sākums), līdz beidzot, izvērtējot situāciju Eiropā, tika nolikti šie: 25.-27.janvāris. Diemžēl, ar datumu izmaiņu viss nebeidzās. Ukrainas komanda BC “Prometey” netika ielaista Slovākijā paredzētajā posmā janvāra sākumā, Nīderlandes komanda “Orange Lions” nesaņēma nepieciešamo atļauju piedalīties un tikai nedēļu pirms turnīra sākuma atsauca savu dalību, vēstīts Liepājas komandas mājaslapā.

Pēc šādām lielām izmaiņām, A grupā ir nonākušas Slovākijas “Piestanske Cajky”, Ukrainas BC “Prometey”, Čehijas SBS “Ostrava”, Slovākijas “Young Angels Košice” un mūsu SBK “Liepāja/LSSS”. Ar pēdējām divām komandām tikšanās paredzēta februāra vidū, kad 15.un 16.februārī "Liepāja/LSSS" viesosies Ostravā.

Liepājas basketbolistes savu pēdējo spēli bija aizvadījušas 2020. gada 23. oktobrī, kad “Douglas BBL” turnīrā savā laukumā ļoti pārliecinoši pārspēja principiālās pretinieces “RSU” komandu ar 82:52.