Rekurzeme.lv ARHĪVS

Astoņas idejas viesistabas dizainam

2021. gada 9. marts 00:00

135
Astoņas idejas viesistabas dizainam

Iespējas, kā iekārtot viesistabu un citas mājokļa telpas, ir bezgalīgas. Lai Tev šo izvēli atvieglotu, šajā rakstā apkopotas astoņas idejas ar gaumīgiem viesistabas dizaina paraugiem. Lasi un iedvesmojies!

Ideja #1: daba ienāk dzīvoklī (tiešā un pārnestā nozīmē)
20210308-1322-2-viesistabu-dizains13.jpg
Foto: Pexels.com

Šobrīd ļoti aktuāla ir dabas tematika, un tas atspoguļojas arī dzīvokļu dizainā. Veidi, kā viesistabu padarīt zaļāku, ir vairāki – gan izmantojot telpaugus, gan izvēloties tapetes vai mākslas darbus ar dabas motīviem, gan nokrāsojot vienu vai vairākas istabas sienas zaļos toņos.

Ideja #2: vairāku krāsu un rakstu sapludināšana
20210308-1324-3-viesistabu-dizains.jpg
Foto: Unsplash.com

Ja vēlies, lai viesistaba ir koša un nedaudz bohēmiska, izmanto tajā vairākas kontrastējošas krāsas, piemēram, zilu un sarkanu, kā arī dažādus rakstus. Papildu noskaņai noderēs austrumniecisks paklājs un sapņu ķērājs vai cits aksesuārs.

Ideja #3: atsegta ķieģeļu siena

20210308-1328-4-viesistabu-dizains.jpg
Foto: Pexels.com

Šis dizaina risinājums cilvēkus parasti iedala divās daļās – vieni atklātas sienas teju dievina, bet otriem tās nepatīk. Ja sevi pieskaiti pie pirmajiem un mājokļa veids to atļauj, kāpēc gan šo risinājumu neīstenot arī savā mājoklī?

Ideja #4: plašs un ērts stūra dīvāns

20210308-1329-5-viesistabu-dizains.jpg
Foto: Pixabay.com

Stūra dīvānam piemīt vairākas priekšrocības – tas ir lieliski piemērots gan atpūtai divatā, gan saviesīgiem pasākumiem. Izvēloties stūra dīvānu, pirms tam rūpīgi jāizplāno istabas iekārtojums, lai mēbelei tajā atrastos vieta.

Ideja #5: vairāki moduļu plaukti pie vienas no sienām
20210308-1330-6-viesistabu-dizains.jpg 
Foto: Unsplash.com

Šāds risinājums ne vien izskatās ļoti gaumīgi, bet arī atvieglo mājokļa, it īpaši grīdas, uzkopšanu. Lai visi plaukti būtu vienotā dizainā, ieteicams izvēlēties jau gatavu plauktu komplektu, kādus iespējams atrast daudzos mēbeļu veikalos.

Ideja #6: pēc iespējas mazāk mēbeļu
20210308-1331-7-viesistabu-dizains.jpg 
Foto: Pexels.com

Ja viesistaba ir neliela vai gluži vienkārši vēlies, lai tajā būtu daudz vietas un nekā lieka, telpā novieto vien paša nepieciešamākās mēbeles, piemēram, dīvānu un nelielu galdiņu. Lai viesistaba neizskatītos pārlieku tukša, papildini to ar paklāju, kā arī gleznām vai fotogrāfijām pie sienas.

Ideja #7: viesistabas sadalīšana vairākās zonās
20210308-1332-8-viesistabu-dizains.jpg 
Foto: Unsplash.com

Tavā rīcībā ir ļoti plaša viesistaba? Šādā gadījumā viens no veidiem, kā to iekārtot – ar dīvānu vai plauktu palīdzību telpu sadalīt vairākās daļās. Tādējādi iespējams izveidot zonas konkrētiem mērķiem, piemēram, darbam, lasīšanai, atpūtai pie televizora, un citām. Zonu nodalīšanu iespējams pastiprināt, izmantojot dažādus apgaismojuma veidus.

Ideja #8: lampa vai lustra kā centrālais viesistabas objekts
20210308-1333-9-viesistabu-dizains.jpg 
Foto: Pexels.com

Iegādājoties ekstravagantu lampu vai lustru, viesistabu dizains tikai un vienīgi iegūst. Šāds gaismeklis kļūst par telpas centrālo objektu, tajā pašā laikā vairojot plašuma izjūtu. Liela izmēra lampa vai lustra gan neiederēsies katrā dzīvoklī ne vien stilistiski, bet arī izmēra dēļ.

Kā jau pamanīji, viesistabu dizains var būt ļoti daudzveidīgs. Vai atradi kādu noderīgu padomu arī sava mājokļa iekārtošanai? Ja atbilde ir pozitīva un esi nolēmis veikt lielāku vai mazāku remontu, apmeklē SMScredit.lv mājaslapu – tur esošajā bloga sadaļā nupat publicēts raksts Ieplānots viesistabas remonts? Šie astoņi padomi Tev lieti noderēs!