Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: "Liepāja" uzvar "Mettu" un piektdien spēkosies ar "Riga FC"

Rekurzeme.lv

2021. gada 15. marts 15:22

500
FOTO: "Liepāja" uzvar "Mettu" un piektdien spēkosies ar "Riga FC"

"Liepājas" futbolisti piektdien, 19. martā, pulksten 17 Liepājas stadiona "Daugava" rezerves laukumā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas čempionāta spēlē tiksies ar "Riga FC". Abas komandas čempionāta pirmajā kārtā svinēja pārliecinošas uzvaras. "Riga FC" izbraukumā ar 3:0 uzvarēja "Ventspili"

"Liepāja" sestdienas savā laukumā čempionāta pirmajā kārtā ar 4:1 (2:0) pārspēja "Metta" futbolistus.

Vārtus uzvarētāju labā guva Dāvis Ikaunieks, Artūrs Karašausks, Sejdins Keitā, kā arī Normunds Uldriķis, raidot bumbu savos vārtos. Viesiem vārtus guva Junusa Muritala.

Rezultāts tika atklāts 18.minūtē, kad pēc Milana Joksimoviča centrējuma no kreisās puses ar galvu bumbu pa sitienam Ikauniekam nometa Marko Simičs - 1:0.

41.minūtē rezultāts kļuva 2:0, kad izcēlās Karašausks. Viņš no kreisās laukuma puses paralēli vārtiem devās gar soda laukumu un pēc saspēles ar Ikaunieku raidīja bumbu vārtu tālajā augšējā stūrī.

49.minūtē viesi vienus vārtus atguva pēc precīza Muritalas sitiena, bet jau piecas minūtes vēlāk bumbu savos vārtos raidīja Uldriķis, ļaujot liepājniekiem atjaunot divu vārtu pārsvaru - 3:1.

59.minūtē pa vārtu pārliktni ar skaistu sitienu trāpīja mājinieks Mārtiņš Ķigurs, bet 79.minūtē vēl viens skaists sitiens Dodo izpildījumā beidzās ar bumbas lidojumu nedaudz virs "Metta" vārtiem.

Pēdējie vārti tika gūti jau mača kompensācijas laika piektajā minūtē, kad pēc stūra sitiena izpildes Keitā bija acīgākais vārtu priekšā - 4:1.

"Liepāja" iepriekšējā sezonā uzvarēja Latvijas kausā, bet virslīgā samierinājās ar piekto vietu, kamēr "Metta" bija devītā.

"Liepājai" šosezon treniņnometne bija Turcijā un pašu mājās kurzemnieki pārbaudes spēles neaizvadīja. Turpretī "Metta" sezonai gatavojās Latvijā.

Abas vienības saglabājušas savus galvenos trenerus - "Liepāju" turpinās vadīt Dzmitrijs Mološs, bet "Metta" vienību stūrēs Andris Riherts.