Rekurzeme.lv ARHĪVS

"Vaiņode" beidzot dosies laukumā; Artūrs Auders par mērķiem; izmaiņām sastāvā un spēlētāju gatavību

Rekurzeme.lv/Kursas Laiks

2021. gada 26. marts 09:28

420
"Vaiņode" beidzot dosies laukumā; Artūrs Auders par mērķiem; izmaiņām sastāvā un spēlētāju gatavību

Vaiņodes handbola klubs šajā nedēļas nogalē aizvadīs savas pirmās spēles kopš atsākta SynotTip handbola virslīga. Pirmos mačus vaiņodnieki spēlēs pret divām līderu komandām - “Celtnieks Rīga” un Dobeles “Tenax”, informē Latvijas Handbola federācijas pārstāvis Edgars Dāvidsons.

Vaiņodes galvenais treneris Artūrs Auders norāda, ka kopš čempionāta apturēšanas trenēties gandrīz nemaz nav sanācis. Tikai pēc Ministru kabineta 8. marta lēmuma komandai bija iespēja atsākt kopīgus treniņus: “Būtībā kopš čempionāta apturēšanas esam trenējušies tikai individuāli. Kā komanda kopīgi kopš marta sākuma esam aizvadījuši vien astoņus treniņus. Devītais vēl būs piektdien pirms spēlēm.”Līdz ar to, ka komanda kopīgi trenējusies ir tikai kopš marta sākuma, visu šo periodu fokuss bijis uz individuālajiem treniņiem, tomēr trenējoties šādā režīmā, Auders secina, ka ir atšķirība starp spēlētāju fizisko gatavību: “Cits ir vairāk individuāli ar sevi pastrādājis, cits atkal mazāk. Protams, var redzēt, kurš spēlētājs nav darbojies ar sevi, tomēr ir arī tādi, kuri šajā laikā savu fizisko formu ir uzlabojuši.”

“Pozitīvi, ka šis laiks ir devis spēlētājiem iespēju atgūties no traumām. Ir dažas mikro traumas, bet kopumā spēlētāji fiziski ir veseli un gatavi spēlēt. Ainārs Pāvils ir atgriezies ierindā. Viņam sezonas sākums sanāca pavisam neveiksmīgs. Pirmajā spēlē, pat pirmajā puslaikā guva savainojumu un tā arī rudenī laukumā neatgriezās. Lai gan vēl simtprocentīgi viņu neizmantosim laukumā, tomēr prieks, ka viņš ir atguvies,” par spēlētāju veselības stāvokli stāsta Artūrs Auders.

Nelielas izmaiņas šajā pārtraukumā ir arī Vaiņodes handbola kluba sastāvā. Uz Dobeles “Tenax” aizgājis ir Kristers Plūme, savukārt no Ogres atgriezies vaiņodnieks Jurģis Strēlis. Auders norāda, ka kopumā situācija ar sastāvu ir laba. Treniņos piedalās pat 20 cilvēku, un šobrīd ir jāanalizē un jāizvēlas spēlētāji, kuri piedalīsies spēlēs.

Vaiņode šobrīd atrodas SynotTip handbola virslīgas turnīra tabulas 4. vietā ar kopumā izcīnītiem pieciem punktiem, divas reizes svinot uzvaru, vienreiz spēlējot neizšķirti, kā arī piedzīvojot trīs zaudējumus. Par turpmākās sezonas mērķiem Artūrs Auders stāsta, ka tie palikuši nemainīgi: “Mūsu mērķis jau pirms sezonas bija pusfināls. Tāds tas arī saglabājas. Pirmais mērķis, noslēdzot šo pirmo posmu, ir izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu, lai izslēgšanas spēlēs būtu mājas zāles priekšrocības. Otrais mērķis, protams, ir cīnīties par pusfinālu. Tas bija arī galvenais uzstādījums pirms sezonas.”

Vaiņodes handbola klubs sestdien, 27. martā, pulksten 13.00, savā laukumā uzņems “Celtnieks Rīga” handbolistus, bet jau svētdien, 28. martā, pulksten 13.00, vēlreiz spēlējot savā mājas zālē, tiksies ar SynotTip handbola virslīgas līderiem Dobeles “Tenax”. Abas spēles būs vērojamas tiešraidē SynotTip handbola virslīgas Youtube kanālā, kā arī Latvijas Handbola federācijas mājas lapā handball.lv.

SynotTip handbola virslīgas turnīra tabula
Vieta Komanda S U N Z Vārti +/- Punkti
1 ZRHK Tenax Dobele 9 9 0 0 329 : 197 132 18
2 Celtnieks Rīga 8 7 0 1 312 : 220 92 14
3 Jūrmalas Sports 6 3 1 2 141 : 161 -20 7
4 HK Vaiņode 6 2 1 3 152 : 175 -23 5
5 SK Latgols Ludza 8 1 1 6 217 : 272 -55 3
6 HK Ogre 8 1 1 6 211 : 271 -60 3
7 ASK/LSPA 7 0 2 5 151 : 217 -66 2
8 MSĢ/LAT 2004 (neturpina) 0 0 0 0 0 : 0 0 0