Rekurzeme.lv ARHĪVS

"Vaiņode" pēc lielā pārtraukuma virslīgu atsāk ar zaudējumu

Rekurzeme.lv

2021. gada 28. marts 10:36

98
"Vaiņode" pēc lielā pārtraukuma virslīgu atsāk ar zaudējumu

Sestdien SynotTip handbola virslīgā norisinājās divas spēles. “Celtnieks Rīga” handbolisti devās uz Vaiņodi, lai cīnītos par astoto uzvaru šajā sezonā. To viņiem arī izdevās realizēt un “Celtnieks Rīga” ar rezultātu 42:30 pārspēja mājiniekus. Savukārt, Ludzā norisinājās otrā dienas spēle, kad “Latgols” savā laukumā uzņēma “Jūrmalas Sports” handbolistus. Šajā cīņā pārāki bija mājinieki un ar rezultātu 33:25 uzvarēja viesus, vēstīts Latvijas Handbola federācijas mājaslapā.

Dienas pirmajā spēlē jau no paša sākuma “Celtnieks Rīga” handbolistiem izdevās izvirzīties vadībā. Vaiņodes handbolistiem spēles sākumā nekādīgi neizdevās ieraidīt bumbu pretinieku vārots un tādējādi pirmos vārtus vaiņodniekiem izdevās gūti tikai spēles 7. minūtē. Lai gan pirmais puslaiks noslēdzās tikai ar piecu vārtu pārsvaru (13:18) “Celtnieks Rīga” labā, tomēr līdz spēles beigām rezultāta starpība palielinājās līdz 12 vārtiem un līdz ar to viesi pārliecinoši uzvarēja šajā spēlē ar rezultātu 42:30.

Rezultatīvākais spēlētājs “Celtnieks Rīga” sastāvā bija Aliaksei Haisa, kas kopumā guva astoņus vārtus, septiņi vārti Artim Kurmēnam un seši vārtus guva Dmitrijs Petuhovs. Vaiņodes komandā ar septiņiem precīziem metieniem izcēlās Gatis Taujēns, bet pa sešiem vārtiem guva Ainārs Pāvils, Jurģis Strēlis, kā arī Oskars Pāvils.

Otrajā SynotTip handbola virslīgas spēlē “Jūrmalas Sports” veiksmīgi iesāka pirmo puslaiku un ļoti līdzīgi cīnījās ar “Latgols” handbolistiem. Tomēr pirmā puslaika otrā daļa izrādījās ļoti nevieksmīga un mājiniekiem izdevās līdz puslaika beigām iekrāt divtik vārtu cik pretiniekiem. Zināmā mērā pirmā puslaika beigu rezultāts (18:9) arī noteica šo spēles likteni un viesiem vairs neizdevās otrajā puslaikā atgūties, tādējādi spēle nsolēdzās ar rezultātu 33:25.

Renārs Grebeņnikovs bija rezultatīvākais spēlētājs mājinieku rindās un kopumā no izdarītiem deviņiem metieniem bija astoņas reizes precīzs. Pa pieciem vārtiem gūt izdevās “Latgols” spēlētājiem Robertam Rancānam un Edvīnam Matvejenko.

Šobrīd SynotTip handbola virslīgas līderpozīciju pēc deviņām spēlēm saglabā Dobeles “Tenax” handbolisti. “Celtnieks Rīga” un sporta klubs “Latgols Ludza” pēc šodienas spēlēm savas pozīcijas turnīra tabulā.

Svētdien notiks vēl trīs SynotTip handbola virslīgas spēles. Vaiņode, vēlreiz spēlējot savās mājās, pulksten 13 uzņems Dobeles “Tenax”, Ogre tiksies ar “Latgols” handbolistiem, bet “Jūrmalas Sports” tiksies ar šīs dienas pirmās spēles uzvarētājiem “Celtnieks Rīga” handbolistiem. Visas spēles būs vērojamas tiešraidē SynotTip handbola virslīgas Youtube kanālā, kā arī Latvijas Handbola federācijas mājas lapā handball.lv.